In de afgelopen uren Capcom, via een officieel persbericht, kondigde aan dat de franchise van Resident Evil heeft officieel de indrukwekkende drempel van overschreden 100 miljoenen exemplaren verkocht doorheen zijn geschiedenis.

Alles begon vanaf het nu verre 1996, toen Capcom erin slaagde een echt videogamegenre uit te vinden met de eerste legendarische Resident Evil op PS1, de survival horror, dat tegenwoordig miljoenen fans over de hele wereld heeft.

Hoewel de sequels van Resident Evil in de loop van de tijd de horrorcomponent van het origineel enigszins verloren hadden, vanaf de 7e, en met de remakes van het tweede en derde hoofdstuk, lijkt Capcom weer op het goede spoor te zijn, wat hetzelfde lijkt te zijn als zal beschikken over de achtste videogame van de hoofdserie van het merk, Dorp, gisteren aangekondigd tijdens de onthulling van PlayStation 5.