Als ik de naam hoor van Desperados Ik kan niet nalaten na te denken over een gelukkige tijd in mijn leven. Thuis, zonder zorgen, spelen op mijn allereerste desktop-pc samen met Age of Empires II en andere titels waarvan ik de naam niet goed herinner (behalve Guild Wars, maar dat is het begin van een lange liefde voor een genre van waarover ik hier niet zal praten). Oorspronkelijk ontwikkeld door Spellbound Entertainment AG en gepubliceerd door Atari, en ging vervolgens over in de handen van THQ Nordic die de ontwikkeling ervan toevertrouwde Mimimi-spellen, een Duits bedrijf met zeer weinig activa, waaronder Shadow Tactics: Blades of the Shogun. Het softwarehuis was al praktisch met het genre en Desperados III plukt de vruchten die zijn voortgekomen uit de ontwikkeling van de bovengenoemde titel. Je begint je te verstoppen tussen de verse takken en denkt goed na, omdat het spel je niets vergeeft.

Desperados III
Uff, gelukkig weten ze niet hoe ze trappen moeten beklimmen ... meestal

Ik weet niet eens meer wanneer ik voor het laatst een titel speelde die uit elke pixel van Far West drupte, duidelijk afgezien van Red Dead Redemption 2. De sfeer is duidelijk vanaf de eerste seconden van het spel, onderbroken door de geluiden van een slide-gitaar, verzen van gieren en een rustige wandeling van de paarden die de hoofdrolspelers op het podium brengen, gehuld in het rode stof dat typerend is voor het denkbeeldige "Westen". Het is op dit moment dat we een heel jonge man ontmoeten John Cooper, al hoofdrolspeler van de eerste twee hoofdstukken van de serie, samen met zijn vader. Het begin van elk hoofdstuk van het spel wordt gekenmerkt door een missie die de hele achtergrond van Cooper verklaart en die ook de motivaties schetst waarop de hele geschiedenis van het spel berust, namelijk de jacht op Devitt. De eerste missie is een korte tutorial en daarna gaan we fysiek en tijdelijk naar Byers Pass, met een volwassen Cooper die wakker wordt in een trein die wordt aangevallen door bandieten. Al in de tweede missie vinden we nog een oude bekende, de Dokter McCoy. In dit hoofdstuk komen zelfs drie klassieke personages uit de serie terug. Naast het eerder genoemde duo vinden we ook Kate O'Hara samen met twee nieuwe originele personages uit Desperados III, Hector e Isabelle.

Desperados III
Sommige scènes zijn erg mooi

Elk personage heeft unieke vaardigheden en statistieken en je moet goed leren hoe je ze beter kunt laten communiceren, zodat je gemakkelijker vooruit kunt. Zo is de reus Hector de enige die i kan doden jas vijanden in één keer. Daarnaast heeft het ook een praktijk en enorm berenval, handig om het voorgedefinieerde pad van de patrouilles op te zetten, zo dom om het niet te zien en er gewoon op te lopen. Kate kan het zakken plukken de vijanden maar kan ze niet doden, aan de andere kant wel om iemand te verblinden met zijn parfumflesjes of maskerade om de aandacht te trekken. Isabelle, karakter dat ik als de interessantste van de vijf beschouw, is een moerasheks en gebruikt daarvoor voodoo-magie bezit nemen van het lichaam van vijanden en gebruik ze zoals je wilt. Of het kan verbind twee mensen met elkaar en beide hetzelfde doel laten lijden: in de praktijk kunnen ze tegelijkertijd worden gedood. En dit zijn slechts enkele van de vaardigheden die beschikbaar zijn voor de verschillende personages die nodig zijn om de verschillende soorten vijanden en extreem verschillende situaties waarin Desperados III ons sleept, te verslaan: het is ook mogelijk om te hebben nachtelijke missies, dus met verminderde visuele kegels, of je moet blijven kijk uit voor de modder, waarop voetafdrukken achterblijven die de vijanden waarschuwen die ertoe worden gebracht hen te volgen. Natuurlijk is de mogelijkheid van lamerare de titel altijd om de hoek. Ga tenslotte gewoon een huis / kamer binnen en wacht tot de vijanden één voor één binnenkomen, om ze zonder enig probleem te doden, maar het zijn bijna subtiliteiten en het is in ieder geval geen systeem dat altijd toepasbaar is.

Desperados III
Als je zo'n scène ziet, kun je de opslag ook herladen

Het komt zelden voor dat alle vijf de hoofdrolspelers samen worden gebruikt, vaak bevatten de missies er maar een paar en kunnen de andere later worden toegevoegd of, afhankelijk van de omstandigheden, er niet zijn. Dus ik herhaal dat het absoluut essentieel is om de synergieën van de verschillende vaardigheden te leren en hoe ze met elkaar te verbinden: denk er niet eens aan om met je hoofd naar beneden te laden, want je zult binnen een paar seconden overweldigd zijn. De patrouilles, als ze de personages die net daarvoor aanwezig waren niet meer zien, worden gealarmeerd en beginnen overal te zoeken en het is niet ongebruikelijk dat je zelfs in de bosjes wordt gevonden. Daar vogelvlucht toont ook de visuele kegels van vijanden en effectgebieden van alle verschillende objecten en wapens, om de situatie beter te beheren. Alles gebeurt in realtime, maar u kunt de verschillende personages tegelijkertijd via de modus laten werken Krachtmeting, waarin de tijd stopt en we een reeks opdrachten kunnen geven die allemaal met één druk op de knop worden uitgevoerd. In Desperados III brengen we meer tijd in deze modus door dan elders, omdat de vijanden altijd talrijk zijn en we ons in achterstandssituaties bevinden, is de praktijk. In zekere zin deed het me bijna denken aan Hotline Miami, hoewel het totaal anders is: om effectief en zonder bijwerkingen te zijn, moeten onze acties perfect gepland en uitgevoerd worden met respect voor de tijden die het spel geeft. Bij de laagste moeilijkheidsgraad zijn sommige fouten toegestaan, maar verhogen deze al met één stap, als je niet gewend bent aan geslacht, wordt het gewoon een hel, en het is niet ongebruikelijk om tientallen keren een enkele sectie te laden en opnieuw te laden.

Desperados III
Aan het einde van elk spel wordt de hele herhaling van onze acties gespeeld

De personages worden allemaal in het Engels nagesynchroniseerd, met Italiaanse ondertitels en de afbeeldingen worden gegeven door het verstandige gebruik van Eenheid het is heerlijk en verzorgd. Tijdens de eerste paar missies had ik wat moeite met het beheren van de camera. In feite krijgt het de mogelijkheid om het volledig te draaien: dit geeft echt leuke scenario's voor het oog, maar tegelijkertijd is het mogelijk om een ​​paar secties te missen, simpelweg omdat er vijanden zijn verborgen door een huis of een boom en dat we nog niet eerder hadden opgemerkt. Gelukkig heeft de titel een echt perfect opslag- en laadsysteem. Druk gewoon op de touchpad van de PlayStation 4-controller om op te slaan en naar het pauzemenu te gaan en de laatste opslag opnieuw te laden, is een instant handeling. Ik merkte wat microfreeze en tijdens de uploads maakt mijn PS4 Pro een nooit eerder gehoord geluid, dingen die zelfs na twaalf uur onafgebroken spelen: een beslist vreemd feit, maar dat zal waarschijnlijk worden opgelost door een patch. Als je een fan bent van het genre, is Desperados III eenvoudig een essentiële aankoop, die je minstens dertig uur bezig kunnen houden, om nog maar te zwijgen van de uitdagingen van de Baron. Als je er totaal niet van op de hoogte bent, wees dan voorzichtig met het kopen ervan: de gioco è moeilijk, frustrerend en vergt uren planning en probeert vooruit te komen, test de speler altijd door verschillende situaties te presenteren. Kortom, of je houdt van of haat, er is geen middenweg.