Het evenement gewijd aan PlayStation 5 eindigde met een laatste hoofdslag. We wachtten op hem en uiteindelijk de onthullen van het console-ontwerp.

In tegenstelling tot PS4 wordt deze nieuwe PlayStation 5 geleverd met een ontwerp waarin rondingen en eenvoud de meesters zijn, met als hoogtepunt een geheel dat de console een look geeft futuristische e alleen.

De console wordt verkocht in twee versies: de basisversie ook uitgerust met een UHD Blu-Ray-speler en een versie volledig gewijd aan digitale levering en dus zonder disc-speler. Samen met de console werden accessoires onthuld, waaronder: de joypad Dualense, de koptelefoon Pulse 3Dde HD-camera, The afstandsbediening toegewijd en lo oplaadstandaard voor controllers.

Nog steeds geen nieuws over de catalogusprijs van de console. Daar moeten we nog op wachten.