Zoals elke volgende generatie, zal de eerste paar jaar van een nieuwe console hetzelfde hebben gevoel van de eerste, beide in termen van prestatie dat van grafische weergave. Volgens Phil Spencer ook Xbox-serie X is geen uitzondering.

Xbox-serie XTijdens zijn podcastgesprek Pratende spelletjes met Reggie en Harold del New York Videogame Critics Circle, bleef de favoriete PR van fans van de Microsoft-console dat beweren de console kan 120 FPS bereiken (ook over hoe de vloeibaarheid van een titel draagt ​​bij aan de onderdompeling van een titel), maar het is aan de ontwikkelaars om te kiezen of ze de hardware willen exploiteren of niet. Gezien ook dat de eerste Microsoft-titels voor Xbox Series X ook compatibel zullen zijn met Xbox One, het zal even duren om te zien de ware kracht van "Scarlett".

Daarnaast zijn we komen praten over de crisis binnen het Xbox Team tijdens de huidige generatie, na de verschillende controverses en twijfelachtige marktkeuzes:

“Het team had het vertrouwen verloren in de capaciteiten en inzet van het bedrijf voor deze sector en onze beslissingen. Het was belangrijk om dat vertrouwen in het bedrijf te herstellen. "