Handen omhoog, wie had verwacht geweldige lancering van Sea of ​​Thieves op Steam. In de loop der jaren heeft de ondertekende titel Rare een zeer grote en verenigde gemeenschap opgebouwd, maar vanwege zijn aanwezigheid op de Xbox Game Pass (ook op pc), was zo'n positief resultaat moeilijk te voorspellen.

Nou, met daarbuiten 40 duizend toegangen tegelijk met de piek, Sea of ​​Thieves is het op één na meest gespeelde spel van Microsoft ooit. Ongelofelijk, vooral gezien de volledige prijs waarvoor het wordt verkocht in de Valve-winkel.

Dit uitstekende nieuws heeft een andere kant van de medaille: Xbox Game Pass op pc is duidelijk nog niet zo wijdverbreid onder gebruikers. Probleem van het platform en zijn service of weinig verlangen van gebruikers om oude en geconsolideerde gewoonten op te geven?