Vanwege de onrust en protesten in de Verenigde Staten hebben er tal van evenementen plaatsgevonden uitgesteld om ruimte te laten voor beweging #BlackLivesMatter. In de afgelopen uren heeft Electronic Arts haar uitgesteld EA Speel live om solidariteit te tonen, en nu heeft Valve ook uitgesteld lo Steam Game Festival: Summer Edition van een week. De zeven dagen van aankondigingen en demo's, die oorspronkelijk begonnen op dinsdag 9 juni, beginnen op 16 altijd deze maand en eindigt op 22.

In tegenstelling tot Electronic Arts en andere uitgevers, Geoff Keighley (die de verwijzing aankondigde op Twitter) heeft er nog geen gedeeld ondersteuningsbericht voor de protestbeweging. Het is echter vrij duidelijk dat de reden hetzelfde is, aangezien het vreemd en vooral ook zou zijn geweest betwistbaar als het Steam Game Festival dezelfde data voor alle uitstel had gehouden. We moeten dus nog een keer wachten week voordat je ziet wat er in de pot kookt, zoals het evenement veel belooft aankondigingen en presentaties.