We blijven praten over Resident Evil 8, het echte nieuwe hoofdstuk van de Capcom-horrorserie die onlangs is teruggekeerd om gewaardeerd te worden met RE7 en de twee remakes van RE2 en RE3.

Het is duidelijk dat we, zoals altijd, geconfronteerd worden onbevestigde geruchten die een achtergrond van waarheid kunnen hebben of volledig zijn uitgevonden, dus ze moeten worden genomen voor wie ze zijn, als startpunt voor discussie. Bovendien gaan deze nieuwe stemmen dieper in op de plot en personages van deze Resident Evil 8, dus voor degenen die geen spoilers willen hebben (als ze waar waren), is het beter om niet verder te lezen.

Het basisthema is dat vanoccult, dus iets anders dan wat de serie ons gewend is en dichter bij Resident Evil 4, met zeven die draaien om het nieuwe virus dat hallucinaties zou creëren voor geïnfecteerden. De belangrijkste antagonist zal Alan R. zijn, een graaf die in het kasteel van het spel woont en leider van "De verbindingen'. Onder de vijanden moeten we echter ook vinden Natalia / Alex Wesker, rechtstreeks uit Resident Evil Revelations 2. Over de hoofdrolspeler gesproken, we worden geconfronteerd met een zij genaamd Emily, een jonge dorpeling die samen met Ethan op zoek gaat naar zijn vader.

Wat betreft de instellingen, we hebben de villaggio al genoemd maar ook kastelen, bossen, Caverne en in het algemeen open instellingen, ook in dit geval meer verwijzend naar Resident Evil 4 dan naar de andere hoofdstukken.

De gameplay zal veel gebruik maken van de zaklamp, met veel belang gegeven in het donker en het gebruik van het instrument, met een batterij die correct moet worden gedoseerd om te voorkomen dat deze leegloopt.

Resident-Evil-8-POV

Laten we het nu over de geschiedenis hebben: Chris Redfield zoekt zijn zoon Ethan die een zoon had van Mia: de laatste is echter vervormd omdat hij is geïnfecteerd met het Resident Evil 7.-virus Chris, die het huis heeft gevonden waarin de familie woont, overvalt Mia en haar kleinzoon, opererend op pure persoonlijke geest. Na een lange tijd wordt Ethan wakker en realiseert zich dat hij is ontvoerd door duistere personages en dat hij naar het hoofddorp van het spel is gebracht.

Onder de vijanden die we vinden zombie, gewelddadige en geïnfecteerde mensen (zoals RE4's Ganados), Lupi en vijanden vergelijkbaar met licker. Ze ontbreken dan niet gewapende versies van de zombies naast de gevaarlijkste vijanden die "beestmannen" worden genoemd, een soort van weerwolven.

De informatie is echt talrijk en interessant, maar we herhalen dat het slechts geruchten zijn. Wat denk je? Zou je het leuk vinden als Resident Evil 8 was het echt zo?