Nu de protesten in de VS geen teken van afname vertonen, hebben tal van uitgevers en ontwikkelaars deelgenomen aan de strijd tegen racisme door evenementen en uitzendingen uit te stellen, of door hun steun te betuigen op sociale media en in hun games. Electronic Arts al heeft uitgesteld de officiële onthulling van Madden NFL 21 om deze reden, maar in de afgelopen uren heeft het weer een update uitgebracht: de EA Play Live, de directe vervanging voor E3, is ook vertraagd.

Oorspronkelijk zou het live-evenement plaatsvinden op 11 juni. Nu in plaats daarvan EA Play Live vindt plaats op 18 juni om 1:00 uur, zoals aangekondigd door een officiële tweet van de uitgever die zijn solidariteit betuigt met recente gebeurtenissen. Het bijgevoegde bericht luidt:

Om ruimte te laten voor de discussies en de belangrijke stemmen die zich in deze periode over de hele wereld verspreiden, hebben we besloten onze tijd te doneren om samen aan het spel deel te nemen. Tot ziens op EA Play Live 2020 op 18 juni.

Opnieuw veroorzaakte het nieuws eengolf van haat in de reacties, met gebruikers die Electronic Arts ervan beschuldigen dit voorwendsel te gebruiken om "zichzelf comfortabel te maken". In de tussentijd hopen we dat dit verhaal een positief einde zal krijgen, laten we dat ook onthouden Guerrilla Collective, IGN Summer Of Gaming e Call of Duty Warzone neem snel deel aan de beweging #BlackLivesMatter met hun persoonlijke initiatieven.