In de afgelopen jaren zijn de nieuwste distributies Linux ze komen steeds dichter bij de behoeften van het grote publiek. Onder vele heeft de gaming-pc op andere besturingssystemen dan Windows grote vooruitgang geboekt, beide dankzij de tussenkomst van Klep met hun compatibiliteitslaag Proton, beide dankzij de community die met oplossingen zoals DXVK, lutris en recentelijk Gameros.

GamerOS SteamGebaseerd op Arch Linux - een van de meest stabiele en presterende Linux-distributies die er zijn - GamerOS biedt zichzelf aan als alternatief plug and play aan de nu overleden steamos Klep, dus fungeert als besturingssysteem uitsluitend gewijd aan het spel.

Onder de vele innovaties die met de nieuwste versie zijn geïntroduceerd, hebben we de aanwezigheid van de nieuwste stuurprogramma's Nvidia ed AMD, de nieuwe kernel Linux 5.6.15 en de nieuwe versie van het retrogaming-platform RetroArch. Dat laatste zit erin Stoommaatje, een webapplicatie waarmee programma's kunnen worden gestart die niet aanwezig zijn op het digitale leveringsplatform van Valve.

GamerOS Steam Buddy

Als u geïnteresseerd bent in dit besturingssysteem, vindt u meer informatie op de pagina GitHub van de ontwikkelaar.