Uit een artikel van Bloomberg we leren van een bepaald verhaal dat de hoofdrol speelt Take-Two Interactive. Het bedrijf heeft in feite het contract met de ontwikkelaars van Kerbal Space Program 2, Stertheorie, ze eigenlijk afvuren. Tegelijkertijd stelde hij het hele team voor om zich bij het door het bedrijf gecreëerde interne ontwikkelingsteam aan te sluiten om de ontwikkeling van het spel voort te zetten. Op deze manier zat Star Theory zonder arbeidsovereenkomst, het enige middel en ook een groot deel van haar werknemers, waardoor ze gedwongen werd haar deuren te sluiten.

De onderhandeling vond plaats via de Private Division, die het gedrag volledig erkende, waarbij hij altijd aan Bloomberg verklaarde dat hij contact had opgenomen met alle teamleden en dat meer dan de helft had geaccepteerd.

"Door dit te doen, stellen we ons gepassioneerde en getalenteerde team in staat om zich te concentreren op kwaliteit en we zijn enthousiast over de vooruitgang die ze boeken op het gebied van het spel."

Bloomberg merkt op dat het Star Theory-team tot dan toe van mening was dat de ontwikkeling soepel verliep en dat er niets in gevaar was. Kort nadat Private Division begon met het sturen van berichten naar de ontwikkelaars, liet het studiomanagement het team weten dat ze bezig waren de voorwaarden van de voorheen onduidelijke royalty's met Take-Two te verduidelijken.

Kerbal Space Program 2, een eigendom waar Take-Two rechten op heeft, is nu in ontwikkeling bij Onderschep Games. Misschien een beetje extreme praktijk, vooral voor een extreem rijk bedrijf als Take-Two.