Infinity WardDe wereld van online videogames is zeker niet vrij van gevallen van racisme en de afgelopen jaren zijn de ontwikkelaars begonnen met het nemen van min of meer effectieve tegenmaatregelen. Hij wil ook partij kiezen op dezelfde lijn Infinity Ward, die een toename van de middelen beloofde om racistische opmerkingen en namen te volgen en te verwijderen Call of Duty: Modern Warfareen mijn excuses aanbieden voor het niet genoeg doen in het verleden.

"Er is geen ruimte voor racistische inhoud in ons spel" leest in tweet, “Dit is een inspanning die we bij de lancering zijn begonnen en we moeten het beter doen. We schenken duizenden dagelijkse verboden aan racistische en op haat georiënteerde namen. Maar we weten dat we meer moeten doen "

Zoals je in de post kunt lezen, verbindt Infinity Ward zich er onder meer toe toe te voegen nieuwe rapportagesystemen om het aantal verbannen spelers te vergroten, nieuwe filters voor naamswijzigingen en meer permanente verboden om recidivisten te bestrijden.

'Onze excuses aan onze spelers. Dit is onze inzet met jou, onze fans, dank je wel ".

Het besluit heeft het softwarehuis echter niet vrijgesteld van kritisch. Zoals dat van Rami Ismail, mede-oprichter van Vlambeer (Nuclear Throne, Super Crate Box) die is gedefinieerd "Beslist laat" Infinity Ward's zet, terwijl hij erover nadenkt "een goed ding".