Zoals nu bekend is, periodiek lEpic Games Store geeft spellen weg zonder geld te besteden, vaak grote titels zoals de laatste tijd met GTA V, om maar een van de laatste te noemen, of hoe het zal gebeuren A Total War Saga: Troy, die op dag één voor iedereen gratis te downloaden is.

Deze stap is zeker nuttig voor de winkel om te groeien en gebruikers aan te trekken, maar in de woorden van Tim Sweeney, de oprichter en CEO van Epic Games, is het geven van games een praktijk die het doet en het ook goed doet voor dezelfde titels in andere winkels.

Dit zijn zijn woorden voor de microfoons van GameSpot:

De afspraak die we met de ontwikkelaars maken is deze: we betalen hem om het recht te hebben om zijn spel een week lang gratis te publiceren.

Op deze manier kunnen mensen een breed scala aan titels proberen: als je bijvoorbeeld niet van spellen als Satisfactory houdt, geef je nooit geld uit om het te kopen, maar als je het gratis krijgt, probeer je het misschien en realiseer je je dat het in plaats daarvan een fantastisch spel is . Op deze manier hebben we daarom de spellen en hun ontwikkelaars geholpen om in populariteit te groeien. De meeste games die gratis in de winkel zijn gepubliceerd, hebben hun verkoop zien groeien op Steam en op consoles nadat ze gratis waren in de Epic Games Store.

Velen hebben inderdaad, hoewel een game niet interessant voor hen is, de mogelijkheid om nog een titel volledig gratis in hun bibliotheek te hebben. Als je het spel probeert, kun je opnieuw nadenken en beginnen ga naar forums, toegewijde groepen en beveel de titel aan andere mensen aan die, nu de aanbieding in de Epic Games Store heeft afgerond, de game gaat kopen op Steam of op de console.

Een manoeuvre die zeker voordelen oplevert voor iedereen, Epic Games en ontwikkelaars, wat denk je ervan?