Alsof de coronavirus de wereld niet in paniek had gebracht, de protesten die op dit moment in Amerika plaatsvinden, zal dit verder markeren 2020 hel. In het licht van deze evenementen hebben verschillende softwarehuizen en leden van de game-industrie besloten de beweging te steunen #BlackLivesMatter:

Sony: 'Zwijgen in het licht van het geweld en racisme waar de zwarte gemeenschap doorheen gaat, komt neer op toegeven. Zoals altijd betuigen we onze solidariteit met de gemeenschap. "

Stoute hond: 'Dit is niet het moment om te zwijgen. Te lang hebben te veel mensen geleden onder een systeemprobleem in Amerika. Te veel mensen hebben zonen, dochters, broers, zussen, vaders en moeders verloren. Wij steunen de strijd tegen racisme en onrecht met solidariteit. "

Bovendien hebben zowel PlayStation als Naughty Dog er verschillende gegoten donaties voor de verschillende organisaties die deze zaak steunen.

Sony is niet de enige die een standpunt in deze kwestie inneemt: Riot Games, Microsoft en Electronic Arts hebben ook commentaar geleverd op hun standpunt over het protest: