"Spelen" het is een eenvoudig woord, dat echter meerdere betekenissen en facetten verbergt. Het is een kenmerk dat inherent is aan elk schepsel sinds het begin van de tijd, een essentiële eigenschap van onze soort en voor iemand is het tegelijkertijd ons uitgangspunt en onze horizon om na te streven. Hiervoor verbergt de term "spel" een veel grotere waarde dan het op het eerste gezicht laat zien: het is een voorouderlijk, totemisch woord, het is transcendentaal. Kortom, spelen kan een behoorlijk serieuze zaak zijn. Dit nobele denken heeft de afgelopen tien jaar echter geleid tot meer snobisme in de videogamingmedia en het verlangen naar 'high'-entertainment is vaak - bijna ironisch genoeg - veranderd in de uitsluiting van eenvoudigere en niet-verbonden producten die ze bijna als triviaal willen bestempelen. 51 Worldwide Games is op de een of andere manier een terugkeer naar de basis, een virtuele doos met games - en herinneringen - die gemakkelijk kunnen worden bestempeld als een frivole bijlage bij een veel interessantere line-up in het Nintendo Switch-ecosysteem. Wat lijkt op een luie marketingoperatie of een banale verzameling klassiekers zonder kunst of onderdeel, is in plaats daarvan een compleet en verfijnd product gebleken, en buitengewoon leuk.

51 Worldwide Games Preview: beste oude klassiekers | GamesVillage.it

Over de hele wereld in 51 spellen

Het spelpakket dat de speler ter beschikking wordt gesteld, vangt kleine en grote hobby's van over de hele wereld en probeert een zo gevarieerd mogelijk aanbod te implementeren. Er zijn tijdloze klassiekerszoals dammen of schaken, maar ook meer grillige en ongebruikelijke voorstellen in het panorama van bordspellen, zoals de sportieve variaties van curling of tennis. Als je door de lange lijst van 51 wereldwijde spellen bladert, kom je verschillende soorten spellen tegen, die in staat zijn om alle soorten spelers te bevredigen en elke "gril" die ze willen vervullen. Met de Darts en Bowling bijvoorbeeld alle smaak van Wii Party, dankzij het gebruik van Joy-con's bewegingssensoren, waar veel van het plezier meer inherent is aan het fysiek moeten presteren in een "atletisch" gebaar dan in de echte uitdaging. In dit meer informele aanbod vinden we verschillende andere titels, waaronder tafelgolf en vissen.
Voor iedereen die op zoek is naar een meer "canoniek" gevoel, is er geen tekort aan de eerder genoemde Chess of Checkers, maar ook aan de Domino en de zeer klassieke Solitaire.
Natuurlijk kunnen misschien niet alle 51 spellen de speler veroveren en misschien fungeren sommige ervan als een soort vuller (was het echt nodig dat de variant van de Shogi een eigen ruimte in beslag nam?), Maar over het algemeen 51 Wereldwijde spellen slaagt erin te creëren een krachtig en overtuigend scala aan mogelijkheden.

De nieuwste minigamecollectie van Nintendo is een andere must-own Switch ...

gokverslaving

Een van de meest opvallende aspecten van de productie van Ndcube is de aandacht voor detail. De afwerking van elk spel is uitstekend, zowel vanuit technisch oogpunt als wat betreft de presentatie van het spel en de tutorials die daarbij horen. Elk van de 51 voorstellen gaat namelijk vergezeld van leuke en briljante introducties, grappige gordijnen uitstekend gereciteerd in het Italiaans die een snelle smaak van het geselecteerde spel bieden, evenals zeer interessante kleine tips en curiosa. Er zijn ook ad-hoclessen, met meer nadruk op de meer complexe, die ook een reeks lessen bevatten die gewijd zijn aan leermechanica. Backgammon heeft u altijd geïntrigeerd, maar u kent de regels niet? Geen probleem, de titel geeft je alle tools die je nodig hebt om te leren spelen. 51 Worldwide Games ontmoet ons dan opnieuw met de gamekaart, voorgesteld door een kleine wereldkaart die is onderverdeeld in secties, die elk een groep ervaringen bieden op basis van verschillende criteria, waardoor snellere navigatie mogelijk is. Veel kleine details op het polijstfront en wat kan worden gedefinieerd "Kwaliteit van het leven", die naar het bestand gaan en een product verfraaien dat op zichzelf al heel geldig is. Eindelijk een eervolle vermelding voor de aanwezige unlockables, die zich presenteren als visuele aanpassingen van de spelelementen, waardoor ze veranderen kaart illustraties of het verschijnen van biljartballen, die een snufje personalisatie geven die nooit pijn doet.

51 Worldwide Games - Preview, speelse tradities van over de hele wereld

Game groep

De hoeksteen van de ervaring is duidelijk de multiplayer. Hoewel het aanbod van 51 Worldwide Games in één keer kan worden gebruikt (ook erin slaagt om meer dan één tevredenheid te geven), valt niet te ontkennen dat de titel is sterk gestemd voor PvP. Als je ervoor kiest om lokaal op een enkele Switch te spelen, biedt de game ons de mogelijkheid om aan twee deel te nemen, met behulp van de aanraakbediening of elk een Joy-con, en kun je de juiste titels voor twee uitdagers selecteren. We hebben dan een andere optie, namelijk om altijd lokaal te spelen, maar met meerdere Nintendo-consoles: bijgevolg gebruikt elke speler zijn Switch om tegen anderen te strijden, zonder dat hij het spel hoeft te bezitten. In feite is er een "Gast" -editie van 51 Wereldwijde Spelen beschikbaar, die kan worden gebruikt in het geval dat in een groep vrienden slechts één de Ndcube-game bezit. Een intelligente en verstandige keuze, die zeker het geluk van meer dan een stel enthousiastelingen zal maken. Ten slotte genieten sommige games van de mozaïekmodus, waarmee je grotere en meer gearticuleerde kaarten of gametracks kunt maken en tegelijkertijd de meerdere Switches als één scherm kunt gebruiken. De online toespraak blijft ongewijzigd vanaf de test in voorbeeld, biedt weinig maar geldige opties, bevat nog steeds alles wat je nodig hebt en toont ook een functionele netcode, zelfs voor snellere games en gebaseerd op het reactievermogen van de spelers.

51 Worldwide Games, op 5 juni beschikbaar voor Nintendo Switch

Ruwe diamanten

51 Worldwide Games kan verrassen, ons een product brengen dat de kaarten op tafel heeft (in alle opzichten) een must-have is. Het lijkt natuurlijk absurd om op deze manier een productie te prijzen die zo ver verwijderd is van het huidige concept van videogame en ervaring binnen het Nintendo Switch-titelpark, maar toch moet iedereen die, al is het maar licht, geïnteresseerd in dit type titel, serieus nadenken over de aankoop. Misschien was het beter geweest om vier op een enkele console te spelen, maar dit is de enige kritiek die echt naar het product kan worden verplaatst. De kwantiteit, samen met de kwaliteit, rechtvaardigen in plaats daarvan de volledige prijs van de titel, die op elk aspect verrassend nauwkeurig blijkt te zijn. 51 Worldwide Games is de verzameling waarvan ik niet wist dat ik ze wilde, en die ik waarschijnlijk nooit zal kunnen opgeven.