KojimaHideo Kojima heeft op de een of andere manier de geruchten, die de afgelopen weken waren gejaagd, het zwijgen opgelegd over het feit dat Death Stranding een commerciële flop was geweest en dat dit zijn relatie met Sony had verslechterd.

In een lang interview met a Livedoor Nieuwsbevestigde de Japanse regisseur hoe het spel was een goed verkoopsucces en heeft grotendeels de productiekosten gedekt:

“Death Stranding heeft de winstdrempel volledig overschreden, dus ik kan zeggen dat het een succes was en de ontwikkelingskosten hebben terugverdiend. We zullen ook de pc-versie uitbrengen, dus maak je geen zorgen, we hebben genoeg geld om ons voor te bereiden op het volgende project ".

In verband met dit, Kojima hij heeft niet veel losgeknoopt, maar heeft laten doorschemeren dat er iets kookt: 'Ik kan niet praten omdat we nog in de planningsfase zijn, maar ik werk veel onder de oppervlakte. Een groot project is recentelijk vervaagd en ik heb er veel last van (lacht). Maar goed, het gebeurt vaak in deze sector ".

De regisseur ontkende uiteindelijk de geruchten die ze zagen Kojima Productions in onderhandeling over de aankoop van auteursrechten op Metal Gear Solid en PT: 'Oh, het is een volkomen bedrieglijke stem. Ik weet er tenminste niets van (lacht) ”.