De ontwikkelaars die hun games zullen publiceren PlayStation 4 de komende maanden zullen ze ervoor moeten zorgen dat ze dat zijn compatibel met Playstation 5, nu dicht bij aankondiging.

Volgens wat verzameld door Eurogamer, op de interne portal voor Sony-partners kunt u dat lezen 13 juli alle games die geaccepteerd willen worden voor distributie op PS4, moeten niet alleen compatibel zijn met PlayStation 5, maar ook zorgen voor dezelfde game-ervaring op beide consoles.

Nogmaals volgens Eurogamer, Sony neemt contact met de ontwikkelaars op en leg ze uit hoe ze hun games kunnen testen op compatibiliteit met de nieuwe console. Ontwikkelaars zullen ook gedwongen worden om de compatibiliteit te behouden, zelfs nadat de game is uitgebracht, en zullen de functionaliteit op beide consoles niet kunnen verwijderen.

Games die onder deze regel vallen, zijn alleen degenen die na 13 juli goedkeuring aanvragen, niet degenen die na die datum naar buiten komen. Dus voor games die in de zomer uitkomen, heb je misschien nog wel een patch nodig om op de PlayStation 5 te draaien.