Weet je nog toen, 3 jaar geleden, de president van CONI Giovanni Malagò tijdens een interview met het programma Hoe is het weer door Fabio Fazio definieerde het fenomeen van eSports hoe "een grap"? Blijkbaar moet iemand vanaf 2017 een headwash hebben gedaan, tot vandaag, de dag waarop Malagò zelf het proces is begonnen dat de sportevenementen met betrekking tot videogames op Italiaanse bodem op het niveau zal herkennen federaal.

eSportsHet nieuws kwam een ​​paar uur geleden binnen via de Facebook-pagina van de FIDE (Italiaanse Federatie van Elektronische Disciplines), die aan hun enthousiasme een officiële brief van Malagò zelf hechten:

Malagaò CONI EsportsBovendien is hier de officiële release van FIDE:

"Een historische datum voor de #sport! #FIDE,

Italiaanse Federatie van elektronische disciplines

leert vandaag geweldig nieuws! De

CONI

, afgevaardigden dr. Poedel Michele om toezicht te houden op het pad van erkenning van de exportfederatie, uiteraard met de door de #CONES!

We hopen dat de bevorderingscommissie en in de eerste plaats haar voorzitter, die de rol van borg van de esports en controller van het erkenningsproces op zich heeft genomen, zo goed mogelijk zal optreden.

We hopen dat de president in de rol van assistent-kracht in het veld #Barbone het zal evenwicht en gelijke behandeling garanderen, te beginnen met toekomstig bestuur dat het, gezien de rol van de controleur en het bevorderend comité, zal moeten aftreden.

Wij zijn van mening dat hun bijdrage aan de federale wereld, als gevolg van overduidelijke onverenigbaarheid, niet kan worden voortgezet via een pad van erkenning, omdat ze de leden van het exportcomité niet in verlegenheid willen brengen, die niet de dubbele rol van controleur en gecontroleerde kunnen hebben.

Gelet op het bovenstaande zijn wij van mening dat de volgende stap van #FIDE kan slechts het begin zijn van het pad van herkenning binnen de #CONES.

CONI opent in feite zijn deuren voor de exportwereld, waarbij het de noodzaak verklaart om een ​​representatieve entiteit van alle nationale realiteiten te creëren en in overeenstemming met de principes van het sportsysteem. "

Kortom, ook in Italië begint Esports eindelijk serieus te worden. En we kunnen niet wachten om erachter te komen wat de toekomst brengt.