Heb je je ooit afgevraagd waarom plotseling een dorpeling van Animal Crossing: New Horizons besluit je eiland te verlaten? "Het is mijn fout? Misschien irriteerde ik hem met al die netten in zijn gezicht " het moet uw eerste vraag zijn geweest. In werkelijkheid is de vraag veel ingewikkelder dan het lijkt, en gaat het om een ​​oude kennis van elk videospel: de goede oude factor willekeurig.

Animal Crossing New Horizons VillagerDoor de DATAMINE geïmplementeerd door de gebruiker Ninjiis de gemeenschap erin geslaagd de criteria te ontcijferen die deze mechanica van het laatste hoofdstuk van de serie beheren Nintendo. En hoewel deze datamine teruggaat naar versie 1.2.0, heeft Ninji bevestigd dat dit proces ook aanwezig is in de laatste versie van het spel.

Zo gaat het spel om met het vertrek van je buren:

  • Het spel controleert of een speler al dan niet heeft minstens 5 dorpelingen;
  • Op elke dag, de kans dat een dorpeling de speler vraagt ​​het eiland te verlaten, is gelijk aan het aantal dorpelingen bij elkaar genomen het aantal dagen na de laatste keer dat de speler werd uitgenodigd om te vertrekken.

Aan deze twee premissen moeten nog twee voorwaarden worden toegevoegd, die als zodanig fungeren Kalmeer:

  • Geen enkele dorpsbewoner zal je tenminste vragen om te vertrekken 5 dagen sinds de laatste keer;
  • Geen enkele dorpsbewoner zal je vragen om naar te vertrekken 15 dagen als iemand een stuk land heeft verlaten vuota;
  • Zodra deze twee controles zijn geslaagd, kiest het spel een dorpeling met de laagste vriendschapswaarde.

Ten slotte wordt een dorpeling niet overwogen als:

  • Haar huis is verplaatst;
  • Hij vierde zijn verjaardag in de afgelopen 7 dagen;
  • De speler vraagt ​​de laatste om te blijven;
  • Hij is net verhuisd.

Kortom, de wetenschap binnen Animal Crossing is ingewikkelder dan het lijkt en het zal zeker geen net op je hoofd zijn om je geliefde weg te laten rennen Raynold uit je hemel op aarde.