Aardappel: Feeënbloem is een indietitel ontwikkeld en geproduceerd door de kleine Potata Company studio, samengesteld uit respectievelijk Anna Lepesjkin, die zich bezighielden met de artistieke leiding, het script en de animaties van het werk e Alexey Zavrin, titel programmeur.

Het videospel, na een lauwe ontvangst op pc, is onlangs op consoles aangekomen. De versie die voor deze recensie is getest, is die voor PlayStation 4.

De plot van het spel is in zekere zin triviaal maar toch interessant: onze geliefde heldin Potata maakt zich zorgen over de gezondheid van haar vos en besluit dan naar de op zoek naar een remedie, dwalend in een fabiaire omgeving zoeken naar ingrediënten om het dier te genezen. Bovendien vraagt ​​ze, als dochter van een heks, haar moeder om haar te helpen een drankje voor te bereiden om haar te genezen en met deze inleiding begint ze aan haar avontuur. Tijdens de reis ontmoet hij ook tal van vriendelijke en in het algemeen kwaadaardige NPC's en om ze uit de weg te ruimen is de enige methode om ze te betalen of ze bepaalde voorwerpen te geven.

De specialiteit van Potata: Fairy Flower is zeker de karakterisering van de omgevingen en het soort gameplay dat meerdere genres combineert en zich ontwikkelt als een horizontale scroller met graphics 2.5D (in jargon, voor niet-ingewijden, een tweedimensionale afbeelding die de driedimensionale simuleert). In deze heldere en felgekleurde omgevingen vinden we platformelementen en vijanden van verschillende soorten, zoals vleesetende planten die honger hebben naar gekleurde bessen, platforms die in de lucht te vinden zijn en die schatten verbergen, die alleen kunnen worden geopend met sleutels die nog steeds gemakkelijk te openen zijn vind binnen de kaart. Allemaal gekruid met puur fantasie-elementen.

De schoonheid van deze titel valt vooral op zijn nauwkeurige artistieke stijl gemaakt van de getalenteerde Anna Lepeshkin: alle elementen waarmee we in de titel gaan communiceren, worden allemaal met de hand gemaakt, zelfs de "NPC's", die een belangrijke relevantie in de geschiedenis hebben, omdat ze, om vooruit te kunnen komen, vaak onze ongelukkige protagonist van betalingen of objecten moeten inwisselen. Wil je het niet doen? Oké, zet het spel niet voort. Over de niet-spelende personages gesproken, wanneer je ze ontmoet, kun je met ze communiceren en een reeks antwoorden selecteren om te geven: vaak zijn ze niet zo relevant voor de voortgang van het verhaal, maar de mechanica blijft nog steeds interessant omdat ze wordt ingevoegd in een platform met puzzelspelelementen .

Een typisch voorbeeld van een puzzel

Zoals eerder vermeld, combineert Potata: Fairy Flower meerdere videogamegenres in één titel met zelfs kleine avonturenfasen. Maar wat het meest opvalt, is de vele puzzels op praktisch elk niveau: aan het begin van het spel, vooral als je hebt niet veel geduld en hou niet van ik puzzel, deze laatste ze lijken misschien moeilijk als een puzzel. Als je echter eenmaal de mechanismen begrijpt (om de waarheid te vertellen, vrij intuïtief en eenvoudig) om ze op te lossen, is je manier om het spel voort te zetten praktisch soepel, omdat ze voor het grootste deel van het avontuur met dezelfde procedure kunnen worden overwonnen.
gelukkig de moeilijkheidsgraad van het spel neemt toe en naarmate je verder komt, kan de speler in bepaalde situaties terechtkomen. Ik stel voor, zij het voor de kleine prijs figuur van 20 munten, van opslaan op ijkpunten omdat als je helaas sterft vanwege de slagen van de vijanden of in een ravijn of val te vallen, je wordt gedwongen alles te herhalen wat je deed vanaf het startpunt. Vleesetende planten, vaak aanwezige vijanden, doden het personage onmiddellijk bij de minste aanraking en de ravijnen: wees voorzichtig.
Een andere ontwerpmonteur die je misschien zal verrassen, is dat de hoofdpersoon bijgesneden aan het begin van het spel niet geen wapen beschikbaar en alleen vanaf het tweede niveau kan een klein zwaard worden gebruikt handig om enkele vijanden te verslaan. Over het laatste gesproken, je zult misschien ook versteld staan ​​van de gevechten met de baas: ze bestaan ​​niet uit het op hun beurt aanvallen van de vijand, althans niet onmiddellijk, maar 'simpelweg' in het proberen al zijn aanvallen te ontwijken en ... overleven, nog steeds proberen aan te vallen onmiddellijk na het ontwijken van aanvallen. Zeker een atypisch maar zeer interessant mechanisme.

Mama maakt het drankje!

Wat betreft de soundtrack, lhet geluid van het spel is zeker aangenaam en weet hoe hij de gamer moet vermaken voor de duur van het spel. gelukkig Ik heb geen problemen ondervonden met betrekking tot de framesnelheid su PlayStation 4. Voor de duur van de titelin circa uur je kunt beëindig het zonder al te veel problemen. Wees voorzichtig als je wilt platina spel: als je helaas vergeet een bepaalde actie uit te voeren op een bepaald punt in het spel of als je een fout maakt, bestaat het risico dat je om de bijbehorende trofee te behalen de titel opnieuw moet beginnen vanaf het begin. Wees voorzichtig als je een completist bent.

Potata: Fairy Flower is een titel die allemaal bestaat puzzel liefhebbers, Van de avonturen in fantasieomgevingen en vooral goden platformspelers zijn misschien dol op. Echter de prijs (14,99 € ) is misschien een beetje hoog voor een indiegame, ook de totaal gewicht (2,4 giga) en geen aanwezigheid van de Italiaanse taal, kan het uiteindelijk niet erg scherp en onaantrekkelijk maken voor een bepaald type publiek.