met "De gunst van duisternis" Klep belandt in de Chinese markt met een Alpha-versie van uw pc-client Stoom exclusief gewijd aan China. Hoewel dit - economisch gezien - een goede zet is van Valve, aangezien de Chinese markt inderdaad een kans is, hebben we het over een tweesnijdend mes, zoals deze versie blijkt te zijn zwaar gecensureerd van de Chinese regering. Alles wat je ziet, is geleverd door de site Win.gg:

Steam China Alpha-versieZodra de client is geopend, worden gebruikers begroet door dit korte propagandabericht van de Chinese overheid:

'Aanvallende games boycotten; piraterij weigeren.

Zelfverdedigingsoefening; misleiding vermijden.

Matiging is goed voor de hersenen; overmatig spel doet het lichaam pijn.

Het juiste gebruik van uw tijd zal leiden tot een gezonde levensstijl.

Een andere zichtbare verandering in deze versie is zichtbaar met de speciale functies gemeenschap. Er is geen naam of profielfoto zichtbaar, vervangen door een vraagteken en een seriële code. Elke gebruikersnaam en profielafbeelding zullen naar alle waarschijnlijkheid door de overheid moeten worden goedgekeurd en daarom moeten de namen worden gefilterd passend van ongepaste.

Steam China Alpha-versieTen slotte, afhankelijk van de leeftijd van de ingelogde gebruiker, de klant voorkomt elke spelsessie van 10:00 uur 's avonds tot 8:00 uur' s ochtends. Het lijkt er zelfs op dat Valve zelf dit script heeft geïmplementeerd om de richtlijnen voor gaming in China te volgen die in november 2019 zijn toegepast.

Steam China Alpha-versieKortom, deze versie van Steam lijkt heel anders dan degene die we allemaal kennen, en wie weet welke games Valve in zijn winkel kunnen lanceren en / of verkopen, zonder problemen op de bovenste verdiepingen te veroorzaken.