Fortnitewilly-nilly, het is al jaren een wereldwijd fenomeen. Van een eenvoudig gratis te spelen spel werd hij een echte media-entertainer, met concerten en filmtrailers die in de game zelf worden getoond.

De redenen voor het succes dat de titel opleverde epic Games ze zijn vaak besproken en er wordt ook veel gediscussieerd over de verdiensten of het niet hebben van al dit succes. Toch zijn de gegevens aanwezig en, zonder je te verbergen achter afkeer of voorkeuren, Fortnite was een schot in de roos. Denk je dat Epic Games, terwijl je deze zes nieuwslijnen hebt gelezen, bijna duizend euro heeft verdiend.

In een speciale ranglijst die de spellen met de meeste inkomsten ziet, vinden we in feite Fortnite in de eerste plaats, die komt om te "verdienen" 3151 euro per minuut. Het is echt absurd dat zulke hoge verdiensten vandaan komen een in wezen gratis spel, maar dankzij skins en battle passes heeft Epic Games zijn duivin met gouden eieren gevonden.

Op de tweede plaats vinden we Dungeon Fighter Online met 2800 euro e League of Legends op de derde plaats met 2625 euro; u kunt de rest van de ranglijst bekijken qui. De vraag rijst altijd: microtransacties zijn echt slecht? Of kan er, naast de vele verdiensten voor bedrijven, ook een positieve zijn voor de gebruikers zelf?