aangezien de 1927 met Wereldstad door Fritz Lang hebben de media geprobeerd de strijd aan te gaan tussen klassen van rijk en arm in een dystopische samenleving die in de verre toekomst aanwezig is. Tussen deze, Snowpiercer di Bong Joon-ho, gebaseerd op de Franse graphic novel Le Transperceneige, ging het verder en gebruikte het thema van de botsing tussen klassen als achtergrond om humor, sadisme en milieukritiek binnen één film te verdichten.

En aangezien 2020 het perfecte jaar is om het belang van de Koreaanse regisseur te vieren, na het winnen van twee belangrijke Oscars met Parasite, wat is een betere manier om deze thema's te hervatten en ze om te zetten in een serie die beschikbaar is voor streaming op Netflix? Zullen ze erin slagen om het doel te bereiken? Neem plaats in uw auto, ontspan en bereid u voor om erachter te komen wat de eerste vijf Snowpiercer-afleveringen voor u in petto hebben.

Nog een rail

In feite is de bijdrage van Bong Joon-Ho aan de serie puur symbolisch, terwijl hij de rol van producent e project supervisor. Deze versie van Snowpiercer vertegenwoordigt er een nieuwe richting voor de franchise, van het komische en soms grove drama genre om een ​​meer Amerikaans formaat te omarmen, namelijk de Politie.

De setting is vrijwel hetzelfde: in 2014, om te proberen het probleem van de opwarming van de aarde op te lossen, werden raketkoppen gelanceerd met een experimenteel gas dat de temperatuur van de planeet kon koelen. Het resultaat is katastrofisch: de hele planeet blijft volledig bevroren en de mensheid wordt gedwongen een nieuwe onder ogen te zien Ijstijd. Degenen die het hebben overleefd, reizen in de Snowpiercer, een lange trein 1,001 wagons en geduwd dankzij de revolutionair Eeuwige motor ontwikkeld door de dirigent Meneer Wilford. Ondanks de geavanceerde technologie van dit transportmiddel, zit er een binnen indeling in klassen wankel: als we dicht bij het hoofd zijn, hebben we de eerste klasse - met een exclusieve club van rijken en machtigen van binnen - vanaf de tweede zien we de duidelijke ongelijkheid in termen van hygiëne en respect voor mensenrechten.

Snowpiercer TV Series Preview

Tot we de staart van de trein bereiken, waar de passagiers erin worden behandeld slaven e slacht vlees. Vanaf dit punt worden de gebeurtenissen van de serie geactiveerd die, in termen van loyaliteit aan het originele werk, door zowel de graphic novel als de film worden geïnspireerd om een ​​nieuw verhaal te vertellen.

De instabiliteit van deze op orde gebaseerde minisamenleving wordt verder aangetast wanneer er niets begint te gebeuren een reeks moorden waardoor het treinpersoneel moet vertrouwen Andre Layton (Daveed Diggs), de enige rechercheur in de trein die ironisch genoeg tot de wagon aan de achterkant van de trein behoort.

Hoewel het uitgangspunt van deze serie interessant is en leidt tot het praten over onderwerpen als de classisme, The morele confrontatie en verder ook dystopische relatie tussen mens en machine, verliest het het element van de gewone persoon die de wereld kan veranderen, aanwezig in het karakter van Curtis dat we in de film vinden, ten gunste van het gebruikelijke cliché van de juiste persoon op het juiste moment. Deze laatste straft daarom de empathie die de toeschouwer voelt tegenover Layton, ten gunste van de rechterarm van meneer Wilford: Melanie (Jennifer Connelly). Gelukkig wordt dit gebrek aan identiteit - met het verstrijken van de afleveringen - terzijde geschoven zodra het beeld van de situatie steeds duidelijker en vollediger begint te worden.

De serialiteit van dit product was in plaats daarvan een uitkomst voor alle fans van het post-apocalyptische. Het gebruik van een script is onderverdeeld in meerdere subplots, die uiteraard later zal samenkomen, heeft een verdere studie naar de setting van het werk mogelijk gemaakt, ook in punten en scenario's van de trein die in de film van Bong Joo-Ho ze konden niet worden vertegenwoordigd, gezien het lineaire verhaal. We zullen moeten zien hoe de rest van de serie zich zal ontwikkelen in de volgende 5 afleveringen en hoe het einde zal worden beheerd, vooral als we denken aan een seconda stagione al bevestigd en in pre-productie.

Een regisseursschoen

De titel van deze paragraaf is puur ironisch en komt voort uit een van de dialogen van de originele film: "Een schoen kan en mag de controlekamer niet bereiken". Ik zeg dit omdat ik tijdens het bekijken van de afleveringen op een bepaald moment tussen de regisseur of redacteur leek afwezig zijn voor een scène. Er zijn momenten waarop de camera de juiste foto weet te maken, vooral als het gaat om details die nuttig zijn voor het beschrijven van een personage, gevolgd door repertoireschoten "Boris": er zijn veel verbijsterde close-ups, die, hoewel ze een paar seconden van de minuut duren, de neiging hebben stopverf en rallentare het geheel. De bewerking volgt ook een soortgelijk lot. Er zijn momenten waarop de verschillende reeksen goed op elkaar aansluiten, terwijl sommige binnenin worden ingevoegd zonder enig criterium met betrekking tot continuïteit.

Snowpiercer TV Series Preview

Uiteindelijk blijkt de Snowpiercer tv-serie te zijn een goed product met een eigen identiteit, die op dit moment worstelt om eruit te komen helemaal van het alledaagse waar de meeste Amerikaanse misdaadseries surfen. Maar na de eerste 5 afleveringen heb ik er alle vertrouwen in dat te zeggen het pad dat genomen is, is de juiste. We zullen zien of ze deze trein kunnen besturen zonder de fouten uit het verleden tegen te komen.