Help Will Come Tomorrow is een survival roguelike speelt zich af in een van de slechtst denkbare scenario's: de protagonisten zijn de overlevenden van een ontsporing van de trans-Siberische route in het koude Siberië in 1917, tijdens de periode van de Oktoberrevolutie. Willekeurig worden er 9 geselecteerd uit een pool van 4 karakters en de speler moet ervoor zorgen dat ze overleven, vorst, slaap, honger en bandieten bestrijden.

Help Will Come Tomorrow intro bandieten
Ik denk niet dat ik ooit subcutaan heb gelezen in mijn hele leven om de uitdrukking 'huid' te maken. De game is alleen in het Engels, Pools of Russisch, maar Engels is soms een ravage.

Het spel is onderverdeeld in twee verschillende fasen: il giorno e la notte. Tijdens de dagfase moet je de acties van de personages beheren. Iedereen heeft er 3 beschikbaar en je kunt ze gebruiken om je basiskamp te verbeteren, te koken of handige hulpmiddelen te bouwen om te overleven. Twee andere personages zijn tegelijkertijd bezig met het verkennen van de omgeving van hun kamp, ​​op zoek naar belangrijke bronnen en ontsnappingsroutes. Het optimaal benutten van de beschikbare acties en het in goede fysieke en mentale gezondheid houden van alle personages staat centraal in de besluitvormingsactie van de speler.

'S Nachts verzamelen de personages zich voor het vuur en voeren gesprekken, waarmee je meer te weten komt over hun leven, hun verleden en hun karakter. En de focus van het spel ligt precies op de personages: met verschillende sociale achtergronden staan ​​ze voor revolutionairen of aristocratie, terwijl sommigen neutraal blijven over dit onderwerp. Dit leidt tot spanningen in de groep, die het best moet worden beheerd om hun overleving te garanderen.

Er zal morgen hulp komen

Help Will Come Tomorrow houdt verschillende kenmerken van samenwerking bij: vertrouwen, vriendschap en krediet. Op basis van hoe ze door de speler worden beheerd, leiden de relaties tussen de personages en het algehele moreel van het kamp tot specifieke evenementen en speurtochten. Dit is misschien wel het meest interessante en meest verspilde aspect van het spel tegelijkertijd. De interpersoonlijke relaties en spanningen die voortvloeien uit de verschillende politieke ideologieën zijn een uitstekende manier om het overlevingsritme te doorbreken en een emotionele gehechtheid te proberen te geven.

purtroppo, schrijven is nooit uitstekend: het staat op als vanzelfsprekende clichés, er is geen echte diepte van de personages, allemaal gekruid met vertaal- en typefouten die alleen afbreuk doen aan ervaring. Op mechanisch niveau wordt alles beter beheerd, waarbij elk personage persoonlijke eigenschappen heeft die hem geschikter maken voor bepaalde taken. Dit helpt de herspeelbaarheid enorm, omdat verschillende composities leiden tot verschillende benaderingen van avontuur, waardoor hun prioriteiten verschuiven.

Help Will Come Tomorrow knoeit niet met de moeilijkheid. Omdat ik vertrouwen had in mijn capaciteiten, begon ik met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, waardoor ik al snel in game over situaties terechtkwam. En willekeurige gebeurtenissen kunnen uw plannen drastisch veranderen: u moet echt altijd op alles voorbereid zijn. De koppigheid zal zeker in de smaak vallen bij fans van het genre, maar als je minder gewend bent raad ik je aan om als eerste te beginnen met een minimale moeilijkheidsgraad.

Help Will Come Tomorrow beheermiddelen
Met een paar eenvoudige en nauwgezette stappen weten we hoe we dorstige personages moeten laten drinken.

De menu's en bedieningselementen, die ik niet intuïtief en ongemakkelijk vond, helpen het spel niet te begrijpen. De game is uitgebracht voor alle platforms en hier hebben we de Switch-versie getest, maar het is duidelijk hoe het is ontworpen voor een muis- en toetsenbordervaring. Als je met een controller probeert te spelen, is dat niet erg intuïtief. Sommige menu's accepteren alleen opdrachten van analoog, andere alleen met pijl, andere van beide. Op het scherm is er een cursor om met de rechter analoog te bewegen om sommige elementen te selecteren, terwijl andere met de toetsen kunnen worden bereikt. De verhouding tussen de lettertypen is ook niet optimaal voor mobiel gebruik. Wennen aan de bediening is een enorme inspanning. Niet onoverkomelijk, maar nooit natuurlijk, het blijft altijd een zichtbare barrière tussen speler en spel.

Een ander licht negatief punt is de tutorial. Muren met tekst om de verschillende menu's uit te leggen, in een pop-interface die duidelijk is ontworpen op een ander niveau dan het spel en die de neiging heeft zichzelf af te luisteren, waardoor de besturing van de speler wordt geblokkeerd. Ik moest de eerste game drie keer opnieuw starten om altijd verschillende blokken te overwinnen, om vervolgens de tutorials volledig te elimineren en rond te komen.

Help Will Come Tomorrow ziet eruit als een enigszins kunstmatig spel in wording. Minder meeslepend dan ik had verwacht, maar het slaagt erin een overlevingsstructuur te creëren voor een zware en onderdrukkende ramp. Voldoende voor fans van het genre zonder op te vallen, te weinig inspirerend en flexibel voor spelers die openstaan ​​voor nieuwe ervaringen.