Op 14 mei kondigde Twitch met een blogpost de oprichting van de Twitch Veiligheidsadviesraad, een adviesinstelling die het platform leefbaarder wil maken.

De genoemde doelstellingen van de commissie zijn:

  • Teken de nieuw beleid en de nieuwe updates
  • Ontwikkel producten en functies die de beveiliging en moderatie van platforms helpen
  • Bevorder gezonde gewoonten met betrekking tot streaming en de levens-werkrelatie
  • Bescherm de belangen van gemarginaliseerde groepen
  • Identificeer nieuwe trends die van invloed kunnen zijn op de gebruikerservaring op Twitch

De samenstelling van de commissie is uitermate heterogeen. Ze variëren van belangrijke academici zoals Sameer Hinduja (hoogleraar criminologie en cyberpesten) e TL Taylor (hoogleraar vergelijkende mediastudies aan het MIT) aan internetcommunicatieprofessionals zoals Emma Llans (directeur van de Centrum voor democratie en technologie) En Alex Holmes (oprichter van het Anti-Pullying Ambassadors-project). Maar er is ook een belangrijke aanwezigheid van streamers die rechtstreeks van het platform komen, zoals CohhCarnage, Cupahnoodle, Zizaran e Woest Steph.

Alleen de laatste streamer was er de oorzaak van controverse die zich binnen de gemeenschap heeft ontwikkeld van Twitch, vooral op Reddit. Steph speelde in het verleden in zeer directe uitgangen en volgens veel gebruikers weinig geschikt voor een institutionele rol. In een notitie van 19 mei benadrukte Twitch, om zichzelf te beschermen, dat:

“De leden van de commissie nemen geen beslissingen over matiging [...]. Ze zijn geen werknemers van Twitch en spreken niet namens het bedrijf. Hoewel we hun mening en hun recht om ze te uiten waarderen, zijn het onafhankelijke individuen met ideeën die niet noodzakelijk door Twitch worden gedeeld. "

Desondanks heeft het bedrijf het volledige vertrouwen in het Comité en in zijn werk bevestigd.