Zelfs vandaag Minecraft, de beroemde sandbox ontwikkeld door Mojang, blijft honderden en honderden creaties inspireren via de vrijheid dat geeft de speler. Maar wat niet iedereen zal weten, is dat 10 jaar geleden een groep spelers aan een project is begonnen dat nu eindelijk zijn laatste fase heeft bereikt: het creëren van een hele stad op een schaal van 1: 1.

Greenfield MinecraftGebaseerd op de stad Los Angeles, het Greenfield-project (uitgebracht door het team Planeet minecraft), staat op het punt versie 0.53 te bereiken en vertegenwoordigt een interessant resultaat voor de gemeenschap. Binnen deze stad is het mogelijk om urenlang door de boulevard en gebouwen (volledig gemeubileerd) Cadeau. En de aandacht voor detail en toewijding aan serveronderhoud door is ook indrukwekkend dagelijkse back-ups ed INSPECTIES van individuele gebouwen.