Als het gaat om videogames, worden onze gedachten onmiddellijk geprojecteerd op Japan en de Verenigde Staten, met bijna alle softwarehuizen in deze twee landen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen zoals Frans Ubisoft, dat Europa altijd vertegenwoordigde in deze scheiding tussen Oost en West, maar al geruime tijd heeft ook de Polen zijn weg gevonden CD Projekt Red.

Eerlijk gezegd is het softwarehuis dat ons het beste vertegenwoordigt, het laatste, aangezien het beter presteerde dan Ubisoft. Volgens de laatste gegevens financieelIn feite de waarde van CD Projekt Red is 8,01 miljard euro, terwijl dat van het Franse bedrijf is 7,82 miljard. Het enorme succes van The Witcher 3, ook geholpen door de tv-serie die op Netflix werd uitgezonden, heeft zeker de voorkeur gegeven aan het Poolse softwarehuis, maar het behaalde resultaat is volledig verdiend.

Wie weet wat de toekomst voor ons in petto heeft: Ubisoft heeft er een Assassin's Creed Valhalla e Watch_Dogs Legion, terwijl CD Projekt Red ons zal opvrolijken Cyberpunk 2077. Drie stukken van negentig, die uw bedrijf verder zullen brengen in de richting van "grootste softwarehuis van Europa"?