Halfwaardetijd Alyx is het nieuwste meesterwerk van Valve, een titel die de virtual reality kracht heeft kunnen geven en zijn deuren heeft geopend voor een breder publiek. Als de inhoud je honger naar VR echter niet helemaal heeft gestild, zul je blij zijn te ontdekken dat de ontwikkelaar dat eindelijk heeft gedaan begon op werkplaats van het spel op Stoom. Gebruikers kunnen nu met officiële ondersteuning nieuwe levels, vijanden, modellen en meer maken.

de gereedschap in de Half-Life Alyx-workshop zijn er al meerdere, waaronder:

  • Hammer, de nieuwste versie van de Source 2 level editor;
  • Material Editor, de tool voor het maken van materialen;
  • ModelDoc, een software om modellen te bekijken, wijzigen en exporteren met animaties, botsingen en andere attributen gerelateerd aan gameplay;
  • Source Filmmaker, de software voor animatie en filmweergave van Source 2;
  • AnimGraph, Particle Editor, Subrect Editor en meer.

Valve bevatte ook een aantal in het pakket experimentele kaarten van Half-Life Alyx, die gebruikers kunnen gebruiken als basis om het ontwerp van de levels, het gedrag van de vijanden en de fysica van de objecten te begrijpen. Met dit alles beschikbaar, zijn we zeker dat de komende maanden zullen zijn heel veel mods en door fans gemaakte inhoud waarmee we onszelf kunnen uitleven. We herinneren ons ook dat het al mogelijk is vul het scherm met monsters met een kleine aanpassing.