La technische demo di Unreal Engine 5, het eerste voorbeeld van de next-gen grafische engine van epic Games, gaf ons een voorproefje van wat we kunnen verwachten van de toekomst van de game-industrie. Er is bijzondere aandacht aan besteedlaadtijd reset, een belangrijk aspect waar Sony en Microsoft ook in investeren voor hun consoles. Maar een scène getoond in de video heeft wat twijfels opgewekt bij de meer ervaren, die zijn begonnen te vrezen a val door de ontwikkelaars.

Langs het stuk waar de hoofdpersoon de ruïnes verkent, is er een scène waarin ze steek langzaam een ​​nauwe doorgang over. Makers van videogames gebruiken deze trucs vaak om laadtijden te verbergen, en daarom heeft zijn aanwezigheid een alarmbel doen afgaan (er werden immers geen uploads beloofd). Dankzij een tussenkomst van KotakuEpic Games reageerde op deze zorgen door te stellen dat het segment alleen bedoeld was om te dienen toon het detailniveau van Unreal Engine 5, en niets anders.

We kunnen dus opgelucht ademhalen en ons vertrouwen blijven stellen in een toekomst zonder schermen te laden, ook al zouden we (althans voor de eerste paar keer) nog steeds een "trage gang" tegenkomen. Ten slotte, de overgang is altijd geleidelijk.