Geen direct, geen vooraankondiging, geen gerucht: verrassing Nintendo kondigde de aankomst aan, de 17 juli vervolgens, van Paper Mario: The Origami King, op Nintendo Switch.

Dit is het officiële persbericht:

Klaar voor een avontuur vol plezier? Dan mag je deze bijzondere uitnodiging voor een kleurrijke papierwereld niet missen! Sluit je aan bij Princess Peach, Mario en Luigi voor het origami-festival van het koninkrijk in Paper Mario: The Origami King, een exclusieve Nintendo Switch die op 17 juli aankomt. Er is echter iets mis: onlangs is Princess Peach een beetje vreemd.

Het lijkt erop dat koning Olly, die zichzelf tot soeverein van het koninkrijk Origami verklaart, een plan heeft bedacht om de wereld naar zijn hand te zetten. Op papier ziet het er gevaarlijk uit, dus er is een held nodig om de stokjes in de wielen te steken! In Paper Mario: The Origami King staat Mario voor een van zijn meest opwindende uitdagingen tot nu toe. Net toen het niet erger kon zijn, wikkelde koning Olly het kasteel van prinses Peach in gigantische gekleurde linten en bracht het naar een verre berg. Hij veranderde zelfs de handlangers van Bowser in origami-soldaten, om ze te gebruiken voor zijn slechte doeleinden.

Gelukkig heeft Mario een reeks nieuwe tools aan zijn zijde waarmee hij de overhand kan krijgen. Een nieuwe vaardigheid genaamd "Arti magni" stelt spelers in staat om met de omgeving te communiceren door bepaalde elementen op te tillen en te trekken om nieuwe plaatsen te onthullen, puzzels op te lossen en verborgen verrassingen te ontdekken. Onderweg ontmoet Mario ook oude en nieuwe bondgenoten zoals Olivia, de milde zus van King Olly. Zelfs Bowser zelf heeft niet gebogen voor de wil van de Origami-koning en Mario staat klaar om zijn hulp met open armen te accepteren!

Paper Mario: The Origami King introduceert een nieuw vechtsysteem op basis van een ringplatform waarin spelers een manier moeten vinden om vijanden uit te lijnen en de schade te maximaliseren in dynamische turn-based gevechten. Om te zegevieren, moet je al je puzzelvaardigheden laten zien. Met een wereld vol details, originele minigames en talloze mysteries om te ontrafelen, belooft Mario's volgende avontuur op Nintendo Switch eindeloos plezier.

Een hele leuke verrassing voor alle eigenaren van Nintendo Switch en liefhebbers van Paper Mario! Wie weet of we de komende weken nog andere aankondigingen van Nintendo zullen ontvangen ... dat paasei aan het einde van de trailer doet ons al dromen.