Een paar dagen geleden hebben we je erover verteldlaatste update van de Unreal Engine 4 en de integratie ervan in de consoles volgende generatie. Een paar uur geleden, epic Games verraste iedereen met de aankondiging van de nieuwe versie van de game-engine: deUnreal Engine 5.

In deze technische demo noemen Lumen in het land van naniet, we zijn getuige van een interactief avontuur waarin een jonge ontdekkingsreiziger een verlaten stad binnengaat die tot een ongrijpbare verloren stad behoorde. Via deze technische demo toonde Unreal het systeem aan de wereld naniet gebruikt voor virtualisatie van maar liefst 16 miljard micropolygonen, het systeem Lumen voor het beheer van wereldwijde verlichting en de fysieke motoren en VFX Chaos e Niagara, al geïntroduceerd in de nieuwste versie 4.25.

Het indrukwekkende is dat dit allemaal in resolutie is getoond 4K via de hardware van PlayStation 5 en zijn nieuwe grafische bibliotheken. Aan de vooravond van next-gen, dan vragen we ons af: is het mogelijk om dit resultaat alleen al te overschrijden (sorry voor de woordspeling) onwerkelijk?