de CullingXaviant probeert het opnieuw met een nieuwe herlancering van de Culling.

De Battle Royale beleefde zijn meest succesvolle periode in 2016, toen het zichzelf presenteerde als een van de allereerste stand-alone titels van het genre die binnenkort zijn populariteit zou zien exploderen. Hoewel The Culling een van de eerste makers was, waren er ongelukkige keuzes in het spelontwerp en de daarmee gepaard gaande komst van twee felle rivalen zoals PUBG en Fortnite zij verordenden de voortijdige dood ervan.

Na de rampzalige lancering van De Culling 2, een nogal gammele kloon van zijn concurrenten, die na een paar dagen van de markt werd gehaald, Xaviant had het eerste hoofdstuk weer beschikbaar gemaakt, het terugbrengen naar de versie die op dag één van de alfafase werd gepresenteerd en de titel wijzigen in The Culling: Origins.

Onnodig te zeggen dat het opnieuw opstarten ook niet succesvol was gameservers zijn in mei 2019 stopgezet.

Maar in dat van Xaviant willen ze echt niet opgeven: er is een nieuwe reboot van de game aangekondigd, voorlopig exclusief op Xbox One, met een uitgesproken twijfelachtig bedrijfsmodel.

De game kost inderdaad $ 6 bij lancering (gratis voor eigenaren van de originele The Culling) maar ... kunt u slechts één spel per dag gratis spelen. Vanaf de tweede dagelijkse wedstrijd wordt het in feite verwacht de betaling van een toegangstoken die met echt geld kan worden gekocht. Ondanks de mogelijkheid om deze tokens te verdienen door een spel te winnen en een wekelijks ticket te kopen voor een paar dollar, is het overbodig om te onderstrepen dat het een nogal onwaarschijnlijk model voor het genereren van inkomsten is.

Het softwarehuis legde de merkwaardige keuze uit: "Het is een methode om inkomsten te genereren die ervoor moet zorgen dat spelers de komende jaren toegang hebben tot het eiland".

The Culling: Origins is vanaf 14 mei beschikbaar op Xbox One. Nog steeds geen details over een mogelijke pc-versie die nog steeds in de plannen van Xaviant lijkt.