CapcomEr was eens straatvechter, het 2D-vechtspel dat in de jaren 90 ontvolkte en veruit de hitreeks was in Capcom. Toen kwam de Playstation 3D, het was geboren Resident Evil en de dingen begonnen een andere wending te nemen.

In de loop der jaren heeft de beroemde horrorsaga zich bewezen meer en meer een verkoopsucces en eindigde met het overwinnen van het beroemde vechtspel, eindigde aan de achterkant. Hoewel Street Fighter vandaag de dag nog steeds een redelijk succesvolle reeks is, wordt het ook overtroffen Monster Hunter, terwijl Resident Evil zijn verkoop meer dan verdubbelde.

Om te bevestigen kwam er een verslag van Capcom, die de gegevens heeft verstrekt met betrekking tot het aantal verkochte exemplaren door haar belangrijkste franchises:

  1. Resident Evil - 98 miljoen
  2. Monster Hunter - 63 miljoen
  3. Street Fighter - 44 miljoen
  4. Mega Man - 36 miljoen
  5. Devil May Cry - 22 miljoen
  6. Dead Rising - 13 miljoen

Om de figuur met betrekking tot Monster Hunter te rapporteren, nogal verrassend gezien het feit dat de sage zag alleen het licht met het Playstation 2-tijdperk.