Resultaten eerste kwartaal gedreven door recordbrekende inkomsten van grote franchises in Korea - MapleStory, FIFA ONLINE 1, Dungeon & Fighter, V4 en Sudden Attack

Omzet China Dungeon & Fighter binnen voorspeld bereik

Ontwikkeling van nieuwe games op het goede spoor met verwaarloosbare verstoring door COVID-19

TOKYO– (BUSINESS WIRE) –NEXON Co., Ltd. (“Nexon”) (3659.TO), een wereldleider in online games, heeft vandaag de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2020.

"Ondanks aanzienlijke schade aan de wereldeconomie, behaalde Nexon een solide eerste kwartaal met recordomzet in Korea en geen significante verstoring van ons bedrijf", aldus Owen Mahoney, president en CEO van Nexon. "Tijdens de COVID-19-crisis is Nexon de turbulentie bespaard gebleven door minimaal fysiek contact met consumenten. De betrokkenheid van spelers neemt toe nu miljoenen mensen erkennen dat online games en virtuele werelden de uitgelezen vorm van entertainment zijn in de 21e eeuw - onze online games bieden een veilige, leuke plek om te ontspannen en te communiceren met vrienden en familie. "

"Nexon heeft een bedrijf voor alle weersomstandigheden opgebouwd dat sterke en voorspelbare kasstromen levert in elke economische omgeving. En omdat onze ontwikkelaars effectief vanuit huis kunnen werken, is de productie op schema met een verwaarloosbare verstoring. Sommige van onze teams melden zelfs een verbeterde productiviteit. "

Recente hoogtepunten zijn onder meer:

 • Beter dan verwachte omzet over het eerste kwartaal van ¥ 1 miljard was te danken aan de sterke prestaties van onze grote franchises in Korea. De EBITDA voor het eerste kwartaal bedroeg ¥ 82.8 miljard, wat de totale liquide middelen eind maart op ¥ 1 miljard of ongeveer 49.9 miljard dollar bracht.
 • In Korea zijn zowel de pc- als mobiele versies van ons MapleStory franchise genereerde record kwartaalomzet met 132%1 groei op jaarbasis op pc en in dezelfde periode, 184%1 groei op mobiel. Inkomsten uit Dungeon & Fighter groeide 53%1 jaar na jaar na een succesvolle grote inhoudsupdate; en inkomsten uit Plotselinge aanval groeide 52%1. V4, een mobiele MMORPG die in november werd gelanceerd, presteerde goed en FIFA ONLINE 4 2 leverde een record kwartaalomzet.
 • In China lagen de inkomsten binnen het verwachte bereik, hoewel aan de onderkant van de begeleiding. Q1 content releases voor Dungeon & Fighter werden goed ontvangen door spelers, maar de tijdelijke impact van de sluiting van pc-cafés in China als gevolg van COVID-19 had een negatieve invloed op ons momentum. De voordelen van de inhoudsupdates zullen naar verwachting toenemen naarmate pc-cafés weer opengaan voor zaken.
 • Nexon kondigde leiderschap aan om de wereldwijde activiteiten te versterken: Simon Cheong werd gepromoveerd tot Global Chief Operating Officer; Kenny Chang werd aangesteld om Nexon America te leiden; en Chan Park leidt nu de pc- en mobiele business in Japan.
 • In 2019 heeft Nexon een strategie aangenomen die de ontwikkeling stroomlijnt om inhoud en service te concentreren op grote franchises die geweldige ervaringen bieden aan een groot aantal spelers op meerdere platforms - waaronder miljarden potentiële spelers op mobiele apparaten.
 • KartRider Rush + - een mobiele versie van Nexons populaire racefranchise presteert goed in China na een grote inhoudsupdate in 2019. In mei ging de mobiele game live op grote markten wereldwijd3 en zal naar verwachting voortbouwen op de basis van 380 miljoen geregistreerde pc-gebruikers. Een andere titel over deze franchise, KartRider: Drift is in ontwikkeling voor platformonafhankelijk spel en wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd.
 • In maart kondigde Nexon een overeenkomst aan met Electronic Arts, Inc. voor de lancering en exploitatie van een nieuwe stand-alone mobiele game in Korea: FIFA MOBILE 4. De game, die een authentieke voetbalervaring biedt op mobiel, heeft onlangs een bètatest voltooid en wordt in 2020 in Korea gelanceerd.
 • Embark Studios, het onlangs overgenomen team van Nexon in Zweden, werkt aan projecten waarvan we verwachten dat ze een nieuwe generatie online games in het Westen zullen definiëren, evenals een fundamentele verandering in de manier waarop games worden ontwikkeld.
 • Dungeon & Fighter 2D mobiel - een mobiele versie van een van 's werelds meest succesvolle entertainmentfranchises - heeft een tweede gesloten bètatest voltooid en heeft in iets meer dan vier maanden meer dan 34 miljoen spelers vooraf geregistreerd. Samen met lokale partner Tencent is Nexon van plan de game in de zomer van 2020 in China te lanceren.

Hoogtepunten eerste kwartaal 2020:

 • Inkomsten ¥ 82.8 miljard, een daling van 11% op jaarbasis zoals gerapporteerd, een daling van 6% constante valuta5 - overtrof onze vooruitzichten dankzij de sterke prestaties van onze grote franchises in Korea.
 • Bedrijfsopbrengsten ¥ 41.5 miljard - in lijn met onze verwachtingen. De outperformance van de inkomsten en de lager dan geplande HR-kosten werden gedeeltelijk gecompenseerd door een waardeverminderingsverlies van ¥ 6.1 miljard, voornamelijk op de goodwill van Nexon GT en het IP-adres van Pixelberry.
 • netto-inkomen6 ¥ 49.9 miljard - overtrof onze vooruitzichten, grotendeels dankzij een wisselkoerswinst van ¥ 18.7 miljard in verband met de waardevermindering van de Koreaanse won ten opzichte van de Amerikaanse dollar tijdens het kwartaal en de bijbehorende impact op in Amerikaanse dollars luidende contante deposito's.

Vooruitzichten tweede kwartaal 2020:

 • Verwacht inkomsten tussen ¥ 59.0 en ¥ 64.0 miljard, een stijging van 10% tot 19% op jaarbasis, zoals gerapporteerd, een stijging van 16% tot 26% op jaarbasis bij een constante valuta5 basis
 • Verwacht een bedrijfsresultaat van ¥ 21.9 tot ¥ 26.2 miljard
 • Verwacht netto inkomen6 van ¥ 20.3 tot ¥ 23.7 miljard
 • Forexgevoeligheid7: Elke beweging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zou de volgende impact hebben op onze financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2

- Inkomsten: ¥ 0.57 miljard
- Bedrijfsinkomen: ¥ 0.24 miljard

Conference Call en Replay:

Het management van Nexon zal een telefonische vergadering organiseren voor investeerders, analisten en de media om de financiële resultaten en vooruitzichten van het bedrijf te bespreken. De teleconferentie vindt plaats om 5 uur JST / 30 uur EDT en wordt gelijktijdig in het Japans en Engels gevoerd. Het bestaat uit korte opmerkingen van het managementteam, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie. De vraag- en antwoordsessie wordt uitgevoerd met opeenvolgende vertolking.

 • Conference Call (Japans en Engels)

Tijd:

13 mei 2020 om 5 uur JST / 30 uur EDT (gepland)

 

 

Voor Engelse sprekers

 

Telefoonnummer:

+81-3-6629-1042 (Japan), +1-408-758-9913 (US),

 

+ 44-20-3364-5380 (VK), + 852-302-77009 (Hong Kong),

+ 65-640-85783 (Singapore), + 82-70-4732-0202 (Zuid-Korea)

Wachtwoord:

70748902 #

 

 

Voor Japanse sprekers

 

Telefoonnummer:

+ 81-3-6630-2234 (Japan)

Wachtwoord:

74378934 #

 

 

 

 • Conference Call opnieuw afspelen

Een herhaling van de oproep is ongeveer 30 minuten na het einde van de telefonische vergadering beschikbaar en is toegankelijk tot 20 mei 2020. Webcast-herhaling en een transcript van de oproep zijn binnen enkele dagen beschikbaar op de website van Nexon voor investeerders.

 

Conference Call Replay (Engels)

Telefoonnummer opnieuw afspelen:

+ 81-3-6630-2251 (Japan)

Referentie nummer:

512492497 #

 

Conference Call Replay (Japans)

Telefoonnummer opnieuw afspelen:

+ 81-3-6630-2236 (Japan)

Referentie nummer:

512492495 #

Voor meer informatie over de financiële resultaten van het eerste kwartaal van Nexon gaat u naar het gedeelte Investor Relations op de website van Nexon op http://ir.nexon.co.jp/en/.

Dit persbericht is opgesteld om referentie-informatie over Nexon aan beleggers te bieden en is bedoeld om beleggers en analisten over het algemeen financiële en operationele informatie over Nexon te verstrekken, maar niet om enige verkoop of aankoop van aandelen of andere effecten van Nexon te vragen of aan te bevelen.

Over NEXON Co., Ltd. http://company.nexon.co.jp/en/

NEXON Co., Ltd. ("Nexon") (1994.TO), opgericht in 3659, is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie, ontwikkeling en exploitatie van online games. Nexon, voor het eerst genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange in december 2011, werd geplaatst op JPX400 in 2015 en de Nikkei Stock Index 300 in 2017. Nexon heeft momenteel meer dan 60 live games in verschillende genres in meer dan 190 landen. Belangrijke gametitels zijn onder meer MapleStory, Dungeon & Fighter en MapleStory M.

______________________

1 Constante valutabasis groei op jaarbasis
2 Officiële titels zijn EA SPORTS FIFA ONLINE 4 (Pc) en EA SPORTS FIFA ONLINE 4 M (Mobile).
3 Exclusief China, Vietnam en Japan
4 Officiële titel is EA SPORTS FIFA MOBIEL.
5 Constante valuta is een non-GAAP-maatstaf die wordt gebruikt om prestaties aan te tonen die niet worden beïnvloed door schommelingen in wisselkoersen van vreemde valuta. Basisbedragen in constante valuta worden berekend op basis van de gemiddelde wisselkoersen voor de vergelijkbare periode in het voorgaande jaar en toegepast op de huidige periode.
6 Nettoresultaat verwijst naar het nettoresultaat toe te rekenen aan eigenaren van de moedermaatschappij, zoals vermeld in de geconsolideerde financiële resultaten van Nexon.
7 In de meeste situaties zijn de wisselkoersen van zowel de Zuid-Koreaanse Won als de Chinese Yuan gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Eenvoudigheidshalve wordt de wisselkoersgevoeligheid berekend op basis van de aanname dat de Koreaanse won en de Chinese yuan op dezelfde manier bewegen ten opzichte van de Japanse yen wanneer er een wisselkoersbeweging is in de VS. dollar en Japanse yen.

Contacten

47 mededelingen namens Nexon
Sibel Sunar
sibel@fortyseven.com
212-391-4707

Bron BEDRIJFSDRAAD