Het nieuws van vandaag is absoluut hetadvertentie van Unreal Engine 5 door epic Games, die hier echter niet toe beperkt was. Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf vandaag en met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020, alle inkomsten vóór de miljoen dollar worden door geen enkele royalty belast.

Uitstekend nieuws, vooral voor kleine en middelgrote ontwikkelaars, die nu de Unreal Engine 4 (en in de toekomst de 5) kunnen gebruiken gratis, gratis, tot een miljoen dollar aan inkomsten. Aangezien Epic 5% van de inkomsten van elk verkocht exemplaar behoudt, zullen er tienduizenden dollars meer in de schatkist van de ontwikkelaars terechtkomen dan in het verleden.

Dit alles is duidelijk voor gedaan moedig ontwikkelaars aan om de eigen grafische engine te gebruiken, maar afgezien van (gerechtvaardigde) belangen, is het er zeker één nieuws die alle ontwikkelingsstudio's zullen waarderen.