De problemen blijven thuis Nintendo betreffende de productie van Nintendo Switch. Het lijkt er in feite op dat - ondanks de goede bedoelingen - het bedrijf kan geen constante consoleproductie garanderen vanwege de lockdown op wereldschaal (en vooral in Azië) gemaakt door coronavirus.

Nintendo SwitchDit bleek uit de website van Bloomberg via een rapport. Nu het hele Aziatische continent is geblokkeerd - met uitzondering van China, dat onlangs zijn activiteiten heeft hervat, worstelen de assemblagelijnen voor Nintendo Switch in Maleisië en de Filippijnse eilanden om de benodigde materialen te verkrijgen voor het monteren van de consoles. Hiervoor begint de beschikbare voorraad van de consoles opraken.

Tijdens het artikel werd Hideki Yasuda - analist van het Ace Research Institute - ook gevraagd wie zijn mening hierover gaf:

"De inventaris zal in de zomer mogelijk aantrekken, maar tegen het einde van het jaar zullen we misschien weinig voorraden zien, aangezien Nintendo niet in staat zal zijn om genoeg eenheden te produceren voor de kerstperiode." 

Dit leidt niet alleen tot een mogelijke prijsverhoging van de console, maar kan ook van invloed zijn op de marktvoorspellingen van Nintendo, zoals aangekondigd in het laatste belastingrapport.