Nintendo

Vorige week een titelschieter The Bullet: Tijd van Wraak is geland in de Nintendo Switch eShop. En tot dusver zou er, afgezien van een verrassend korte beschrijving van het product, niets te zeggen zijn.

Het probleem zit hem in het feit dat de titel in kwestie niets meer lijkt te zijn dan een zogenaamde item spiegelen.

Voor degenen die niet weten, een item spiegelen treedt op wanneer een ontwikkelaar legaal een pakket voorgefinancierde activa koopt, niets anders verandert dan de titel en deze vervolgens op de markt doorverkoopt voor winst.

In dit geval wordt het activapakket genoemd Hammer 2 herladenwat kan zijn vrij gekocht door iedereen voor iets minder dan 50 euro.

Het oorspronkelijke idee van deze pakketten is om een ​​basis te bieden waarop beginnende ontwikkelaars de spelwereld kunnen bemachtigen en naar eigen inzicht kunnen aanpassen, om hun eigen product te creëren vanuit een reeds vast uitgangspunt. In dit geval lijkt het erop dat de "ontwikkelaar" in kwestie beperkte zich tot het kopen van het pakket en het herpositioneren in de Nintendo-winkel onder een andere naam, alsof het een spel van zijn eigen creatie is.

Onnodig te zeggen hoeveel gebruikers van de Geweldig N hebben hun neus opgekeken in het licht van het gebrek aan controle van het Kyoto-bedrijf over de producten die in de winkel op de markt worden gebracht:

"De eShop is bijna een Steam-kloon aan het worden, nietwaar? Ik begrijp waarom Nintendo lang geleden zijn keurmerk heeft verlaten "

"De eShop is al ondergedompeld in het overzetten van mobiele games en shovelware, nu moeten we ons tussen de flip-items bevrijden!?"

Uiteindelijk een bijzonder nieuwsgierig verhaal, gezien la historische aandacht van Nintendo over de kwaliteit van de producten die op haar machines worden aangeboden en een afleiding die veel trouwe fans van het bedrijf lijkt te hebben teleurgesteld, die polemisch ongelukkig waren met wat er gebeurde.