De ROG Gladius II Wireless presenteert zichzelf als een high-end gamingmuis, die een schoon en traditioneel ontwerp combineert met hoge draadloze prestaties, om kortere reactietijden te bieden in combinatie met het gemak van het ontbreken van kabels die je bewegingen kunnen beperken of de uiterlijk van uw bureau.

De muis is rechtshandig met volledige palmgreep, weegt 130 gram, een gemiddeld gewicht en is goed voor een draadloos apparaat. De ruwe zijkanten maken de grip extreem comfortabel. Het heeft een optische sensor PixArt PMW3389 16000 DPI kan 50 g acceleratie aan en heeft in totaal 6 knoppen op het oppervlak. De twee klassiekers plus twee aan de linkerkant, een knop die wordt gebruikt om persoonlijke beschermingsmiddelen te veranderen en de klik van het wiel.

Asus ROG Gladius II Wireless en Primaris Space Marine
Maatvergelijking met een D20, een D6 en een Funko. De RGB zit in het wiel, altijd prettig in het gebruik bij zeer lichte en vloeiende shots, en achterin met het ROG logo.

De Gladius II Wireless biedt twee verschillende draadloze verbindingsmodi: draadloos op 2.4 GHz frequentie met een specifieke dongle of bluetooth met BLE-ondersteuning. Dit maakt het extreem veelzijdig, omdat bluetooth op veel draagbare apparaten wordt aangetroffen en de Gladius II daarom een ​​reis- of ondersteuningsmuis kan worden als dat nodig is.

Qua spelprestaties is de Rog Gladius II uitstekend. De verversingssnelheid van 1000 Hz blijft meestal stabiel, met dalingen tot 500 Hz. Er zijn bedrade gamingmuizen die hun pollingsnelheid instabieler hebben dan deze muis draadloos. De verversingssnelheid blijft ook aan 1 ms zeer consistent, met een paar pieken op 2 ms. Door de polling-snelheid in te stellen op 500 Hz, wordt dit met veel meer consistentie behouden.

Gladius II Wireless polling rate consistentie
Zoals je kunt zien, in het midden van de opname, terwijl de moskee in beweging is, blijven de meeste punten op de 1000 Hz polling. en de pieken onder de 500Hz zijn zeer beperkt.

Gewoon uit nieuwsgierigheid gaan we in bluetooth naar 8ms als updatesnelheid en naar een pollingsnelheid van 100hz, op een in principe stabiele manier gehandhaafd. Bruikbaar voor Windows-bewerkingen en voor ontspannen games, maar voor fps wil je absoluut verbonden zijn met de draadloze dongle.

Dit vertaalt zich in zeer nauwkeurige en responsieve in-game tracking. De sensor begint tekenen van afvlakking te vertonen en interpoleert vervolgens tussen de geregistreerde punten zodra de 1900 dpi wordt overschreden. Bij instellingen die meer lijken op die van de profs, is de geregistreerde invoer daarom in een bereik van 400-800 DPI zeer nauwkeurig, met een fout in de orde van 0,1% op de positie.

Wapenkist gladius II draadloos
Met de Armory Crate-software kunt u alle RGB- en niet-muisinstellingen aanpassen.

Een ander voordeel van deze muis is die van hem superieure onderhoudbaarheid gemiddeld. Het is ontworpen om in slechts een paar stappen te worden geopend door vier schroeven los te draaien om de Omron-schakelaars die de likimplementatie van de hoofdmuistoetsen vormen, gemakkelijk te veranderen. D2FC-FK en D2F-01F schakelaars zijn verkrijgbaar in het pakket. De eerste zijn vooraf geïnstalleerd en hebben een garantie van 50 miljoen klikken. Deze laatste zijn een optie voor diegenen die een lichter klikgevoel willen.

Volgens de Asus ROG-traditie kan er nergens een product zijn zonder RGB en daarom is de Gladius II Wireless ook uitgerust met RGB-LED's die met hun software kunnen worden aangepast om een ​​effect te verkrijgen dat is gesynchroniseerd met andere apparaten van hetzelfde merk. Helaas ben ik een zeer pragmatisch persoon, dus ik heb gebruik gemaakt van de verlichting als batterij-indicator, zodat ik nooit in de problemen hoef te komen. De duur is uitstekend, erin geslaagd om continu 24 uur draadloos te blijven en LED's branden. In bluetooth met de LED uit, kan 52 uur continu gebruik worden verwacht.

De Gladius II Wireless heeft uitstekende prestaties, een goede batterijduur en een robuust ontwerp. Het enige dat je de neus zou kunnen opdraaien, is de prijs, die iets minder is dan € 100, maar de goedheid van de ter beschikking gestelde draadloze technologie heeft vergelijkbare prijzen. En misschien het feit dat de DPI-selector slechts tussen twee profielen wisselt. Kleine dingen. Ik zou het zonder vertraging aanraden aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige draadloze gamingmuis met deze vormfactor.