Zoals velen van jullie weten, de sage van Assassin's Creed werd geboren uit de as (en uit één demonstratie) van de sage van Prince of Persia, verlaten door Ubisoft na een poging om opnieuw op te starten van het merk in 2008. Echter, een video onlangs gevonden in het immense archief van YouTube toont ons weer een herstart van het merk die nooit in de schappen ligt.

In de video, geüpload in 2012 en gevonden door de sectoranalist Daniel Ahmad, we kunnen een titel zien die de cartoonstijl van de eerste herstart verlaat om ons terug te brengen naar een realistische omgeving, binnengevallen door griezelige monsters e tentakels. Volgens Ahmad werd de titel Prince of Persia: Redemption geannuleerd tijdens een eerste pre-productiefase, maar het was nog steeds een inspiratie voor het team van Assassin's Creed 3.

Wat kunnen we zeggen, als we je gisteren naar de hele a hebben gebracht mogelijke toekomst, vandaag gebruiken we de onze zand van tijd om je terug te brengen naar het verleden.