Ondanks de Coronavirus-noodsituatie, Nintendo sluit het boekjaar met groei af 3.9 miljoen di Nintendo Switch verkocht in het laatste kwartaal en met een verkoop van Animal Crossing: New Horizons die arriveren (volgens de verkopen van 31 maart 2020) aan ben 11.77 miljoen verkochte exemplaren.

Animal Crossing NintendoHet nieuws komt via de nieuwste Nintendo zelf verslag gericht op investeerders. In het afgelopen jaar is de totale verkoop van de hybride console zelfs bereikt 22 miljoen verkochte eenheden, die het gestelde doel van 18 miljoen overschrijden en het bereiken van 57 miljoen van verkochte eenheden tijdens generatie. Daarnaast werd een geldelijke winst van de put geregistreerd 1,3 biljoen yen (11,3 miljard euro) of 9% meer dan vorig jaar.

Ten slotte verwacht Nintendo volgens prognoses voor volgend jaar een winst van 1,2 biljoen yen en 19 miljoen verkochte eenheden tegen het einde van Maart 2021.

Tja, wat kunnen we zeggen, we kunnen het huis in Kyoto alleen maar feliciteren en verder succes wensen.