Stervend licht 2Enkele recente geruchten hadden het werk over Dying Light 2 gedefinieerd "Een totale puinhoop".

Het rapport van Polski Gamedev, die anonieme bronnen aanhaalde, sprak over grote problemen in verband met de ontwikkeling van de titel, waaronder ook managementkwesties en twijfelachtig gedrag jegens werknemers.

Techland besloot snel te reageren op negatieve geruchten over hem en deed dit op de stem van zijn Senior PR Manager, Ola Sondej, die verklaarde dat de vertalingen van het originele artikel uit het Pools volkomen onjuist zijn (zoals vermeld in de tweet hieronder) en dat werk aan het spel gaat regelmatig door.

“Gebruikmakend van je aandacht, gaat de ontwikkeling van Dying Light 2 door. Het spel is in goede staat (en in goede handen) dus maak je geen zorgen. HET KOMT ".

Volgens de anonieme bron, de ontwikkeling van Dying Light 2 zou in rampzalige omstandigheden zijn, met constante richtingsveranderingen met betrekking tot de geschiedenis en de setting van de gameplay. Dit zou van invloed zijn geweest op het moreel van het ontwikkelingsteam, als gevolg van een algemene desorganisatie die ertoe zou hebben geleid dat het project geen verticale plak (d.w.z. een afspeelbaar deel van de titel dat alle belangrijke functies toont).

De Social Media Manager, Krzysztof Sazonechter categorisch ontkend dat het de situatie is die is geschilderd, wat dat bevestigt de game is eigenlijk al van begin tot eind speelbaar en dat Techland altijd een duidelijk pad heeft gevolgd.

“De fundamentele pijlers van het Dying Light 2-ontwerp zijn sinds het begin van de productie nooit veranderd. Het is normaal om sommige aspecten van een spel tijdens de verwerking te ontwikkelen. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals het optimaliseren of uitbreiden van de meest veelbelovende elementen. "

Geen productieramp of ontwikkelingsteam met moraal onder de hielen, aldus Sazon.

“Ik werk graag aan Dying Light 2 en ik werk graag in Techland. Het is duidelijk dat we discussies hebben over elk onderdeel van het project en dit is bij elke iteratie veranderd ... maar het is een normaal onderdeel van een creatief proces. Geschiedenis is een belangrijk element in Dying Light 2. Het is belangrijk dat het geldig is voor mij en voor het team. "

Wat betreft de mogelijke overname van Techland door Microsoft, altijd heeft Ola Sondej besloten de geruchten in de kiem te smoren.

'Mocht je het je afvragen, Techland is niet overgenomen door een andere uitgever. We zijn nog steeds een onafhankelijke studio en zullen Dying Light 2 op pc, Xbox One en Playstation 4 uitbrengen.