Wat zou er gebeuren als we een hack n 'slash Diablo-achtige met de grafische stijl van een Paper Mario? Hoewel dit een vraag is die waarschijnlijk maar weinigen hebben gesteld, de jongens van het onafhankelijke team Ding Trunk, ondersteund door 505 Games, probeerden ze hun antwoord te geven Book of Demons, een echt bijzondere titel die eind 2018 op pc werd uitgebracht en nu ook naar de Nintendo Switch wordt gebracht.

Het spel in zijn setting, in het verhaal en in de vijanden, probeert niet eens de verwijzing naar het historische merk te vermijden Blizzardhet maakt het zelfs vaak tot een van de belangrijkste punten. Maar behalve dat het een tribute voor de legendarische Diablo vertegenwoordigt Book of Demons ook een meer dan geldige parodie, en de relaxte humor die door alle personages en situaties gaat, past perfect bij stijl papier waarmee het wordt vertegenwoordigd in het complex.

Ons avontuur begint met de keuze van de karakterklasse: krijger, dief of goochelaar, met de eerste als enige optie aan het begin, maar de andere twee kunnen na twintig minuten spelen gemakkelijk worden ontgrendeld. Zonder ons te veel franjes of uitleg te geven, katapulteert het spel ons naar de catacomben die zijn besmet met monsters onder de dorpskerk, waar het onnodig is om te zeggen grote rode demon aan het einde van het pad.

In perfecte stijl kerker crawler, ons doel is daarom om door de verschillende verdiepingen van de kelders naar beneden te gaan door alle kamers van papieren monsters van verschillende soorten schoon te maken: zombies, skeletten, spinnen, spoken enzovoort, totdat je op zijn beurt bij de baas komt, die ooit neergehaald ontgrendelt de volgende sectie van niveaus.

algemeen exploratie onderaan de plannen van een kerker is een zeer belangrijk punt in de titels van dit genre, maar het doet me pijn om te zeggen dat deze factor in Book of Demons praktisch op nul wordt gezet. Ons karakter inderdaad het is niet gratis om het scenario te doorlopen in de richtingen die wij verkiezen, maar wordt gedwongen om in stijl vooraf ingestelde gangen te volgen bordspel. Deze beweging op de sporen maakt het ook vaak onmogelijk om vijandelijke aanvallen en kwetsbare personages te ontwijken of zonder te veel gebiedsaanvallen zoals de dief, zouden ze gedwongen kunnen worden om verschillende schade op te lopen zonder te ontsnappen in het geval van omsingeling door monsters, vooral gezien en overwogen dat de laatste klasse zelfs geen pijlen kan schieten als vijanden te dichtbij komen.

Naast de lineariteit van verkenning, is de andere grote fout van deze portering van Book of Demons (en dus niet van het spel in het algemeen) de controlesysteem gekozen door console-ontwikkelaars. In plaats van de klassieke klik op de vijanden om het doelwit in te stellen, is het in feite noodzakelijk om deze laatste via de rechter analoge stick te richten. Het verplaatsen van de cursor over de verschillende vijanden met de stick is echter aanzienlijk meer lenta en vaak ook hinderlijk en in de meest geïrriteerde situaties kan het ook leiden tot verwarring bij de speler bij de keuze van prioritaire doelen, aangezien in feite het personage standaard de dichtstbijzijnde eenheid aanvalt. Zelfs navigeren door de menu's is niet erg gemakkelijk, omdat het mogelijk is om ze meer samen te openen (bijvoorbeeld inventaris en winkel tegelijkertijd) en het uitrusten van verschillende objecten of spreuken is mogelijk niet zo direct, vooral als het nodig is om ze snel te veranderen tijdens een gevecht.

Book of Demons maar het laat zijn spieren zien in wat de bijzonderheden van deze titel zijn, die hem onderscheiden van anderen van hetzelfde geslacht. Onder deze vinden we allereerst het draaipunt van het systeem gevecht van het spel, dat apparatuur en spreuken vertegenwoordigt in de vorm van carte. Laat het echter duidelijk zijn dat dit het is geen kaartspel, maar een hack n'slash, en daarom de kaarten en de "dek gebouw"Ze vertegenwoordigen slechts een alternatief systeem om artefacten en magie weer te geven, terwijl de gameplay verankerd blijft aan de klassieke pluscomponent actie zoals dat. Zoals verwacht zijn de kaarten verdeeld in magie, artefacten e verbruiksartikelen (de klassieke drankjes), die tijdens ons avontuur in beperkte maar uitbreidbare slots kunnen worden uitgerust. Het zorgvuldig kiezen van de kaarten die in elke situatie moeten worden uitgerust, is daarom de sleutel tot succes in Book of Demons, omdat alleen de kaarten die beschikbaar zijn in de snelle selectie kunnen worden gebruikt in gevechten. Alle kaarten zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren zeldzaamheid en natuurlijk, hoe hoger de laatste, tot de legendarische graad, hoe meer de bijkomende effecten worden vergeleken met de basisgemeente. Last but not least, in de kerkers is er de mogelijkheid om er een paar te vinden rune dat de waarzegster van de stad onze apparatuur kan infuseren, waardoor de verschillende kaarten die ons ter beschikking staan, verder worden verbeterd.

De andere functie die het meest verrast Book of Demons het is zonder twijfel het origineel Flexiscope, ontgrendeld na het voltooien van de eerste tutorialniveaus. Met deze eigenaardige tool kan de speler de van tevoren selecteren Durata plannen in de volgende sectie van niveaus, om de ervaring te kalibreren op basis van de tijd die we in die spelsessie hebben. Als we bijvoorbeeld in de trein zitten met onze geliefde Nintendo Switch en we weten dat de bestemming binnen een half uur aankomt, kunnen we die duur instellen in de Flexiscope, en de spel wordt automatisch berekend van voltooide kerkers in dat tijdsbestek. De nieuwsgierigheid van dit systeem is dat het laatste ontwikkelen afhankelijk van onze speelstijl. De Flexiocope detecteert in feite de gemiddelde tijd die de speler nodig heeft om bepaalde secties te voltooien, en evolueert daarom zijn creatie van plannen volgens onze speelstijl.

Kortom, de Durata van een complete serie Book of Demons zweeft rond de tien uren, uiteraard als u kiest voor een gemiddelde timing met de Flexbiscope, maar afhankelijk van de behoeften van de speler kan deze laatste min of meer een lange levensduur hebben. de herspeelbaarheid daarnaast is het een niet te onderschatten factor in deze titel, naast het selecteren van de verschillende lessen kan de ervaring aanzienlijk variëren als je de moeilijkheidsgraad kiest roguelike vergeleken met de normale, waarin de kaarten en objecten op een totaal willekeurige manier worden verdeeld, en waarin als ons personage sterft, dit is permanente en dwingt je om de hele afdaling vanaf de eerste verdieping opnieuw te beginnen, in tegenstelling tot de normale afdalingen, veel toleranter in deze situatie.

Book of Demons daarom, ondanks het ongebreidelde citaat van de Blizzard-sage, slaagt het erin om zijn eigen ziel en zijn eigenaardigheden te hebben die deze productie een respectabele titel maken, zowel voor liefhebbers van hack n'slash, als voor degenen die dichter bij de merk, aangetrokken door de luchtige en zelfspot stijl van deze geweldige kleine indie.