Er zijn genres die in de loop van de tijd weinig zijn geëvolueerd, vooral in de mechanica, die alleen op grafisch vlak in de pas lopen met technologie. Dan is er Oneindig: voorbij de geest, die ook in technisch opzicht doet denken aan de jaren 90, en dan is de duik in het verleden totaal. Goed of slecht? Een middenweg, aangezien het platform / actie ontwikkeld door Emilie COYO en gepubliceerd door Blowfish Studios slaagt in wat hij doet, maar waarschijnlijk hij had het beter kunnen doen.

Over de plot valt niet veel te zeggenaan de andere kant dicteert het genre niet dat er een verhaal is dat zo diepgaand is dat het de speler ertoe aanzet om verder te gaan. We zijn op een aarde waar wereldconflicten op de agenda staan, en twee meisjes met speciale krachten willen in opstand komen tegen de tirannie van koningin Evangelyn. Een van de twee wordt echter ontvoerd (degene die we niet gebruiken voor het avontuur) en het is onze taak om haar te redden.

Nou, alles wat ik je zojuist heb beschreven lees ik eigenlijk op internet, want ondanks dat ik de Italiaanse taal van het spel heb gekozen, de inleiding verscheen onverklaarbaar in het Frans. Ik had het kunnen begrijpen als het in het Engels was geweest, maar nee, Frans, afgezien van een paar woorden begrijp ik het echt niet. Gelukkig was het spel toen, zoals ik koos, in het Italiaans: niet dat je het verhaal moet begrijpen om door te gaan, maar het was een verrassing om de openingswoorden in het Frans te zien.

Zodra je het personage hebt gekozen, word je in de strijd gegooid, zoals een goede platformer / actie moet doen. Net als de bekendste Metal Slug of Shantae, de eerste die in me opkwam bij het spelen van Infinite: Beyond the Mind, ook hier we moeten een groot aantal vijanden verslaan die onderweg pareren. In eerste instantie hebben we slechts één fysieke hit met een laag vermogen om te verdedigen en aan te vallen, maar naarmate het spel vordert, heb je de mogelijkheid om jezelf kracht bij te zetten door de voortgang van het verhaal, zonder keuze.

De niveaus zijn 16 en we hebben ook enkele horizontale scrollende shooters, wat ik leuk vond; het kostte me iets meer dan twee uur om het hoofdavontuur te voltooien. Door een groot aantal sterfgevallen (ongeveer veertig) te verwerken, deels als gevolg van mijn fouten en deels vanwege natuurkunde die niet bepaald intuïtief was, had ik enkele momenten van frustratie sinds als je eenmaal het schrijven van de Game Over hebt gezien, moet je het level opnieuw beginnen: old school in alle opzichten.

Niet slecht in werkelijkheid, de titel aan het einde kan met plezier worden gespeeld en vooruitgaan in de niveaus, zowel mijn vaardigheid als die van het personage verbeteren, ik kwam om aanvallen en millimeter-sprongen uit te voeren die me veel voldoening gaven.

De moeilijkheid is nooit onoverkomelijk, hoewel sommige sessies eigenlijk moeilijker zijn dan je zou verwachten zwaai moeilijkheidsgrafiek: Ik voltooide levels in een bepaalde tijd en verloor een aantal levens, om vervolgens ongedeerd en in nog geen minuut het volgende level te halen, en dan op het volgende level te blijven voor meer dan tien minuten en tientallen levens te verliezen.

Zoals gezegd ligt de oorzaak van onze dood vaak in de niet bepaald uitzonderlijke fysica: niet dat je realisme verwacht van een ouderwetse actie, maar jezelf van een platform geworpen zien omdat je geraakt wordt door een laserstraal zonder de mogelijkheid om iets te doen als je niet aan dovemansoren valt, is een beetje beperkend.

Over het technische aspect zou veel en tegelijkertijd weinig te zeggen zijn. De retro- en pixellated-stijl waar ik van hou en ik ben van mening dat pixelkunst, indien correct gebruikt, grote voldoening kan geven en zeer actueel kan zijn (zie Sonic Mania). We zijn echter te vaak getuige games die zich verschuilen achter deze visuele stijl om de gebruiker een luie grafische sector te geven, die zichzelf probeert te rechtvaardigen met de zoektocht naar een vintage smaak terwijl er in werkelijkheid veel beter had gekund.

Oneindig: Beyond the Mind is niet slecht om te zien en, zoals aanvankelijk gezegd, slaagt het in wat het doet. Het is mij nooit overkomen te begrijpen waar ik heen moet, de vijanden niet te onderscheiden of zelfs maar vertragingen te zien in de meest chaotische fasen. Alles verloopt vlot, maar voor de duur van het avontuur heb je het gevoel een schetsmatig spel, met beperkte animaties en lege scenario's. Zeker geen lust voor het oog. Niets te melden aan de kant van de geluidssector: typische actie-effecten in oude stijl, met gedenkwaardige en bijna accessoire muziek.

Het werk van Emilie COYO kan zeker gewaardeerd worden door al diegenen die een platform / actie willen in pixelart, a iets pretentieloos en om een ​​paar uur "onwetend" plezier door te brengen om vijanden te doden en je vaardigheden en geduld te testen.

Meer aandacht voor detail, vanaf die introductie in het Frans tot dezelfde technische sector, licht herziene fysica en een paar meer niveaus zouden waarschijnlijk hebben gemaakt Oneindig: voorbij de geest nog interessanter; momenteel is het slechts een van de vele horizontale scrolacties om te spelen als het wordt terugverdiend voor een paar euro.