We zouden het een kunnen noemen negatief record, maar het is de tweede keer - in minder dan twee weken - dat Nintendo is op de een of andere manier doorboord. Als we het eerder hadden over accounts van Nintendo Switch Online compromissen, dit keer gebeurde het indirect, maar wat toch leidde tot de publicatie van de broncode van de oude consoles.

Volgens wat eerst op 4chan werd gemeld en vervolgens op het forum van ResetERA, door middel van een hackeraanval op BroadOn, het bedrijf dat er in het verleden mee te maken heeft gehad montage Nintendo-console-hardware, waarin i broncodes di  N64Nintendo GameCube Nintendo Wii.

Hoewel dit nieuws misschien goed nieuws lijkt voor geliefden wedijver, er moet aan worden herinnerd dat Nintendo zijn eigenschappen behoorlijk beschermt. De eersten die zich terugtrokken waren de ontwikkelaars van Dolfijn, die uitdrukkelijk hebben aangekondigd geen gebruik te zullen maken van het gelekte materiaal, om te voorkomen dat het hele project wordt uitgevoerd onwettig.