Typhoon Studios, kort geleden, hij had kunnen verbazen ieder van ons met zijn onverwachte, levendige en gekke spel dat onlangs van hem is eerste uitbreidingJourney To The Savage Planet Hot Garbage. De extra inhoud zorgt ervoor dat we weer genieten van de bizarre sfeer van de titel, en hetzelfde originele en boeiende ontwerp van het originele avontuur reproduceren. Dit alles is echter van meet af aan terecht, maar het is niet zonder zekere onzekerheden, die verhinderen dat deze nieuwe aflevering zijn potentieel ten volle tot uiting brengt. Als er vanuit het oogpunt van de gameplay geen significante afwijkingen zijn van het hoofdwerk - en we kunnen inderdaad enkele bijzonder interessante toevoegingen vinden - is het de verhalende sector die beslist minder grof uitkomt dan wat we gewend waren te zien een paar maanden geleden .

Welkom bij DL-C1

Ja, aangezien het gemakkelijk te raden is uit de naam van het bioom waarop Journey To The Savage Planet Hot Garbage is gebaseerd, is het nog steeds luchtig Ironia die ons vergezeld had tot minnares. De aanvullende inhoud is toegankelijk, zelfs als je het hoofdverhaal nog niet hebt voltooid, zolang je het derde bioom in het basisspel hebt bereikt. Terugkerend naar Speer, verschijnt de bestemming onmiddellijk tussen de plaatsen die via teleportatie bereikbaar zijn. In dit verband denk ik echter dat het juist is om je te waarschuwen: om ten volle te genieten van de ervaringen en uitdagingen die de inhoud te bieden heeft, is het advies om niet aan het einde van het avontuur naar DL-C1 te gaan, maar in medias res, proberend een redelijk evenwicht van de tot dusver verkregen middelen en vaardigheden. Te vroeg naar het nieuwe bioom gaan is hetzelfde als het leven compliceren. Omgekeerd is er aan het einde van het hoofdspel een verkenning nodig Lichte afname de moeilijkheid, weinig recht doen aan de inspanningen en inzet van de ontwikkelaars. Dit is natuurlijk bijna een doel op zich, aangezien de meesten van jullie de hoofdverhaal, maar proberen doet geen kwaad. Wat de tijd van toegang tot DL-C1 echter ook is, zodra we het bioom binnengaan, bevinden we ons niet minder dan op het strand van ..Boomerdale. Het is duidelijk dat verwijzingen naar een bepaalde generatiecategorie ze zijn vrij duidelijk en ze slagen erin veel meer te scheuren dan een lach.

Journey To The Savage Planet Hot Garbage

Meer variatie, meer kwaliteit

Journey To The Savage Planet Hot Garbage maakt de verschillende instellingen een van de sterke punten: naast het oorspronkelijke strand is het inderdaad mogelijk om echt gevarieerde omgevingen te verkennen. We gaan van één bos bedekt met gloeiende lava tot land in gebieden giftig, onherbergzaam en radioactief. Kortom, de diversiteit aan plekken om te verkennen ontbreekt zeker niet en verrijkt het totale aanbod dat er is nieuwe soorten van planten en vooral van wezens die klaar staan ​​om het ons moeilijk te maken. De flora en fauna zijn daarom verrijkt, hoewel ze veel functies hebben ontleend aan de basismodellen van het originele spel. Dit is zeker geen ernstige tekortkoming, maar het zou redelijk zijn geweest om iets meer te verwachten, althans vanuit dit specifieke standpunt. Het algehele resultaat voldoet echter en slaagt erin verbazen, die dezelfde sensaties geeft als tijdens het hoofdavontuur.

Journey To The Savage Planet Hot Garbage

Meer verkenning betekent meer beweging

Journey To The Savage Planet Hot Garbage breidt ook uit mogelijkheid tot beweging van ons karakter, zonder te vergeten hem te voorzien van nieuwe upgrades en nieuwe componenten voor de apparatuur. Upgrades, zoals gewoonlijk, kunnen worden gekocht bij Javelin, hoewel het nodig is om onze lieve, oude voorraden silicium, aluminium en koolstof te gebruiken. Bovendien kan onze ontembare astronaut vertrouwen op een aanzienlijke verbetering van de beschikbare uitrusting, dankzij de beschikbare power-ups voor het pistool en de helm. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de maximale gezondheid. Om deze verbeteringen te bereiken, moet u echter wat doen zoektocht secundair en enkele van de belangrijkste, die om de waarheid te vertellen geen specifieke toewijding vereisen, althans in termen van tijd. De hierboven genoemde moeilijke en giftige gebieden kunnen dan dankzij een special onschadelijk worden gemaakt en daardoor gemakkelijk worden verkend pak upgrade, waardoor we deze onherbergzame omgevingen kunnen passeren zonder noodzakelijkerwijs onze veren (of een ander deel van ons lichaam, afhankelijk van het personage dat je hebt gekozen) te hoeven verlaten. Bovendien kunnen we binnen het nieuwe bioom daadkrachtig bewegen vloeiender en dynamischer, vooral door de introductie van paarse bellen die ons in staat stellen om bij onderschepping een tijdje in de lucht te glijden. Was de verkenning voorheen een van de speerpunten van het avontuur, nu is hetzelfde verder geperfectioneerd en verrijkt met mogelijkheden. Dit is zeker een aanzienlijke kracht van het pakket en in die zin moet dit worden gedaan groot applaus voor ontwikkelaars die in de goede richting een van de belangrijkste voordelen van het originele spel hebben kunnen ontwikkelen.

Journey To The Savage Planet Hot Garbage

Het enige dat schittert is niet goud

Zoals verwacht in de opening, wordt de belangrijkste achilleshiel van Journey To The Savage Planet Hot Garbage vertegenwoordigd door verhalende sector. Als het waar is dat zelfs het plot dat de basisavonturen interesseerde niet opviel vanwege originaliteit en complexiteit, wist dit een onverwacht hulpmiddel te behouden dat bijdroeg aan het verhogen van de waarde van het verhaal. Hetzelfde kan helaas niet worden gezegd van wat ons te wachten staat op DL-C1: de gebeurtenissen zijn in feite overdreven flat. Ze zijn nog steeds sarcastisch en oneerbiedig, ja, maar zonder de beet van het originele spel, misschien ook dankzij een overdreven eenvoud van hetzelfde. Dit element van zwakte komt terecht vind expressie zelfs in de belangrijkste aartsvijand van het spel, Kronus. Dit is een AI wiens doel het is om energie te absorberen van de belangrijkste lokale bron, Mount Krung, om de planeet te kunnen vernietigen door de geleidelijke uitstoot van giftige stoffen die het ecosysteem in gevaar kunnen brengen. Onnodig te zeggen dat de motivaties achter het gedrag van de antagonist beslist zijn triviaal en alles behalve diepgaand en het resultaat is een beslist buitensporige vereenvoudiging, zelfs als men rekening houdt met de aard van het spel in kwestie. Uninspiring wordt uiteindelijk ook de baas vechten finale, die zonder veel moeite kan worden voltooid. We moeten ook bedenken dat de levensduur van de DLC laat te wensen over: Omdat we onze completistische geest ten koste van alles naar boven willen halen, kan de inhoud gemakkelijk 100% worden voltooid in ongeveer 6-7 uur spelen. Niets te schreeuwen over het schandaal, het is duidelijk, ook al zou een iets substantiëlere duur zeker niet bedorven zijn.

Een welkome terugkeer

Journey To The Savage Planet Hot Garbage vertegenwoordigt een geldige en vooral ervaring in staat om te entertainen. Na enige onzekerheid, voornamelijk vertegenwoordigd door een schurk niet erg charismatisch en een totale duur niet bepaald de beste, verdient deze aanvullende inhoud nog steeds om te worden gedownload, geprobeerd en waardevol, zeker als we kijken naar de lage verkoopprijs van slechts 7,99 euro. Zeker als je de sfeer en stijl van het jongenswerk mist Typhoon Studiosje mag het niet missen. Leg de aarzeling terzijde en werk om te downloaden ... ga naar DL-C1.