Twitter meldde een recordtoename bij dagelijkse gebruikers van 24%, als gevolg van coronavirusen bereikte 166 miljoen. Het is een behoorlijke sprong, als je kijkt naar de 134 miljoen begin 2019 of de 154 miljoen dat het gemiddelde was van het laatste kwartaal van vorig jaar. Volgens Twitter zou deze stijging kunnen worden geconsolideerd omdat veel mensen over de hele wereld gewend zijn geraakt aan de nieuwe routine.

Maar deze toename van bezoekers is niet veranderd in een stijging van de winst. De pandemie heeft in feite een crisis veroorzaakt die veel bedrijven ertoe heeft aangezet hun uitgaven, waaronder reclame, te beperken. Aangezien Twitter echt leeft van de verkoop van advertentieruimtes, heeft het sociale netwerk er een geregistreerd verlies van $ 7 miljoen. Niet tragisch, maar toch een verslechtering vergeleken met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar, waarin de rekeningen positief waren verlopen.

Als reactie op dit verlies zal Twitter meer middelen, met name ingenieurs, inzetten om een ​​manier te ontwikkelen om de mobiele app en andere onbenutte platforms winstgevender te maken. Desondanks zorgt het sociale netwerk ervoor dat er niet wordt geremd in het project "Vertrouwen en veiligheid", ontworpen om van Twitter een leefbaarder sociaal netwerk te maken.

De toename van gebruikers is echter een goed begin voor de CEO Jack Dorsey, die zich voordoet als doel bereik tegen het einde van het jaar 200 miljoen gebruikers per dag. We zullen echter moeten wachten voordat we de overwinning kunnen zingen, omdat de groeitrend lijkt te zijn gestabiliseerd. Omdat veel evenementen zijn uitgesteld of geannuleerd, moet Twitter mogelijk nog iets verzinnen om zijn doelen te bereiken.