Vijf nachten bij Freddy's bestaat misschien al langer dan het had moeten duren, maar het hoofdstuk van de serie is uitgebracht voor apparaten VR, Help Wantedheeft zeker geholpen om de franchise frisse lucht te geven. Gezien het succes van dit experiment, de ontwikkelaar Staalwol Studio's heeft er goed over nagedacht om de titel ook op te voeren Nintendo Switch (zoals de originele trilogie), de aankondiging voor een officiële presentatie tegenhouden. Behalve dat Nintendo, zoals vaak gebeurt, een kleine afleidingsfout maakte.

De pagina van Nintendo.com gewijd aan Five Nights At Freddy's: Help Wanted on Switch is in feite eerder dan verwacht online gegaan, wat de verrassing van iedereen verpest. Steel Wool Studios volgde daarna met een tweet waar hij dat meedeelt ja, de porting komt over enkele weken aan. Hoewel het niet de opwindende onthulling was die ze waarschijnlijk hadden verwacht, blijft het toch welkom nieuws voor alle fans van de serie. De VR past goed bij de gameplay van de franchise en, zelfs als Switch deze niet heeft, kan hij nog steeds compenseren met zijn zeer nuttige gyroscoop.