Cyberpunk 2077Een recent rapport bevestigde dat Cyberpunk 2077 heeft geen censuur in Australiëondanks de beruchte nogal strikte beoordelingskosten van het land.

Een paar maanden geleden waren er discussies over de grote risico's van de titel in het licht van de Australische censuur, vooral voor twee elementen die overvloedig aanwezig zijn in het spel: drugsgebruik en seksueel geweld. Bovenal lijkt dit laatste in een behoorlijk volle maat aanwezig te zijn, ook al heeft CDProjekt RED ervoor gezorgd dat het nooit gratis of met een slechte smaak wordt aangeboden.

De door Cyberpunk 2077 in Australië behaalde beoordeling is daarom "18+", in lijn met het censuurvisum van andere landen waar de game al een evaluatie heeft gekregen.

Het nieuws werd verwelkomd door CDPR: "Het behalen van een rating in Australië is een mijlpaal op ons pad, waarbij we de game in september moeten lanceren" hij verklaarde een Gamespot Kuba Kutrzuba, “We creëren een volwassen titel, gericht op een volwassen publiek. Een beoordeling van 18+ is wat we verwachtten, het betekent dat we het spel op geen enkele manier hoeven te veranderen en dat Australische spelers kunnen genieten van de volledige Cyberpunk 2077-ervaring. ".