29 mei komt eraan Nintendo Switch de verwachte Xenoblade Chronicles: Definitive Edition, geremasterde versie van het meesterwerk dat oorspronkelijk op de Wii is uitgebracht. Het spel zal, naast een vernieuwde grafische sector, verbeteringen aan de menu's en een aantal spelmechanica, ook een extra epiloog bieden genaamd "Een gemeenschappelijke toekomst'Wat dus nog een stukje geschiedenis zal toevoegen.

Deze nieuwe epiloog heeft echter niet alleen nieuws over het plotfront, maar ook over de gameplay. Zo ver mogelijk lezen op de beschrijving van de downloadkaarten die in Japan worden verkocht, 'Een gemeenschappelijke toekomst omvat een extra missie die het lot van Melia onthult. U zult een vinden nieuw vechtsysteem die Nopon-versterkingen en een nieuwe kaart gebruikt. "

Volgens wat we hebben geleerd, zoals bij Torna en Xenoblade Chronicles 2, zullen we ook in "Een gemeenschappelijke toekomst" een ander vechtsysteem dan de rest van het avontuur. Welk nieuws wacht ons? Eind mei hebben we het antwoord.