Voetbal staat stil zoals elke andere sport ter wereld en dit wordt ook weerspiegeld in FIFA Ultimate Team. In deze weergaloze seizoensfinale, waarin steeds meer competities besluiten niet opnieuw te beginnen, zal EA pauzeren Team van de week-momenten om plaats voor te maken Team van het seizoen tot nu toe.

Al in maart moest de enorm populaire EA-videogame het wekelijkse evenement vervangen Team van de week met Team of the Week Moments. Normaal gesproken beloont het spel in feite de spelers die opvallen tijdens de weekendwedstrijden, met speciale In Form-kaarten, die in de pakketten worden ingevoegd in plaats van de normale en betere statistieken en specifieke ontwerpen hebben.

Met de schorsing van voetbal waren er geen spellen meer waarop je kon vertrouwen om de TOTW toe te wijzen, en daarom FIFA hij had naar zijn verleden gekeken door Moments te creëren. EA gebruikte TOTW van de afgelopen jaren, om door te gaan met het aanbieden van het nieuwe kaartspel.

Sinds gisteren 29 april is TOTW Moments echter ook gestopt om plaats te maken voor Team van het seizoen tot nu toe. Het evenement duurt tot 10 juni en als de kampioenschappen tegen die tijd waren hervat, zou Team of The Week met hen terugkeren. Anders zou EA op die datum terugkeren naar TOTW Moments.

De voetbalsituatie in Italië is nog steeds erg verwarrend. Terwijl de Serie A League het seizoen lijkt af te sluiten, dat nog twaalf wedstrijden mist, blijft de regering steken. De verschillende presidenten van de voetbalteams lijken het er echter niet mee eens te zijn: ze gaan naar de president van Brescia Calcio, die dreigt het kampioenschap te boycotten als hij opnieuw begint met die van Lazio, die een droog spel voorstelt om de landstitel te bepalen.

Ondertussen FIFA zelf, de organisatie die voetbal wereldwijd beheert, heeft twijfels over de hervatting van de wedstrijden. Sommige landen, zoals Frankrijk, Nederland en België, hebben hun kampioenschappen al voorbij verklaard.