De video-speelse media zijn een doolhof van gangen en paden waarin je net zo gemakkelijk verdwaalt als je jezelf vindt, dankzij het feit dat er in dit gelaagde labyrint verborgen producten zijn die geschikt zijn voor elke wens, gewoonte, gril of behoefte; in feite kan geen enkele speler in deze historische periode volledig ontevreden zijn, integendeel, hoe grillig en complex zijn smaak ook is, hij zal zeker op zijn minst een paar titels hebben die speciaal voor zijn veeleisende smaak gemaakt lijken te zijn. Ik heb deze kleine inleidende hoed nodig om uit te leggen hoeveel SnowRunner is een titel die absoluut buiten mijn bereik ligt en in plaats daarvan is ontworpen voor diegenen die - zelfs - de uitdrukking in videogames willen vinden ruw en ruw van de werkelijkheid. Er kan echter niet worden gezegd dat de reeks van Saber Interactive is een volledig nichetitel, gezien het verbazingwekkende succes van MudRunner, de herziene en gecorrigeerde versie daarvan Spintires die al een groot publiek hebben gewonnen. Focus Home Interactive brengt ons daarom zonder verrassing dit nieuwe hoofdstuk, een uitbreiding van de reeds bewezen formule die het succes van het merk heeft bekrachtigd.

sneeuw

"Werken, werken en nog steeds werken"

Laten we meteen beginnen met een aanname: SnowRunner het is niet voor iedereen een spel. Een vrij eenvoudige bevinding om te assimileren, en als ik een 'Maar het zou kunnen.'? En in feite is het zo, omdat de gioco stelt een progressiesysteem voor met een absoluut verslavend potentieel, ondersteund door interessante kaarten om te verkennen en een systeem van eenvoudige taken en missies aan de oppervlakte, volledig draaiend op een systeem van haal zoektocht op, waar we van punt A naar punt B moeten gaan om de natuurlijke obstakels te overwinnen die de omgeving tussen ons en het doel vormt. Door verzoeken in te vullen, kan de speler in rang stijgen en het aantal beschikbare opties binnen en buiten het voertuig drastisch uitbreiden. Het bouwen van een brug geeft toegang tot nieuwe gebieden, maar tegelijkertijd is het nodig om goed uitgerust te zijn als je niet in wanhoop wilt wegzinken. malmostoso evenveel als de grond die onze wielen vastgrijpt en ze opsluit in een val zonder uitweg. Onnodig om in te gaan op de verschillende soorten speurtochten die ons te wachten staan, ondanks dat ze eerlijk lijken gevarieerd en gevarieerd, met uiteenlopende voorwaarden en verschillende leveringen, kan de diversificatie niet zo veel uitdrukken in de wat doe maar in komen. Het pad dat voor ons opengaat is buitengewoon moeilijk en moeilijk, vooral in het grootste deel van ons "avontuur" en juist vanwege zo'n moeilijke incipit minder voorbereide spelers voor dit soort ervaring konden ze de titel na een paar uur opgeven. Het is een schande om de waarheid te zeggen, want als de ontwikkelaars een moeilijkheidscurve hadden gehouden die in het begin nog steeds hoog maar zacht gedempt was, zou SnowRunner waarschijnlijk een titel zijn om aan te bevelen aan een grotere groep mensen. Iedereen die een bepaalde "fetisj" heeft tegenover vrachtwagens en dergelijke zal vrijwel zeker verliefd worden op dit product - vooral dankzij de aanwezigheid van merken zoals Freightliner, Ford en Chevrolet - evenals degenen die de voorgaande hoofdstukken hebben gewaardeerd, zullen dankzij deze waarschijnlijk in vervoering gaan een rijkere parking, een vrij diepgaande aanpassing en de drie enorme kaarten om te verkennen. Ongelooflijk genoeg slaagt de game erin om zelfs te communiceren met diegenen die - zoals degenen die je schrijven - geen grote interesse hebben in dit type product, wat een werk blijkt te zijn met een zeer uitgesproken karakter. Het is zelfs niet als een gebrek te beschouwen de "sluiting" van de titel voor een groot deel van de gebruikers en onderstreept inderdaad opnieuw de sterke identiteit van de Sabre Interactive-productie.

Brumm

We hebben het tenslotte over een simulatie die uren voorbereiding en kennis van het land biedt, de te plannen paden plant en daarom niet in arcadeperspectief kan worden gespeeld, als je geen stortvloed van frustratie en vloeken tegen het scherm wilt tegenkomen . De sleutel tot het lezen van SnowRunner is la pazienza, genietend van elk moment van de reis, de uitzichten bewonderend, de kleine - maar constante - successen die ons te wachten staan ​​in de harde strijd tegen de meest vijandige en wrede paden waarderen, en het is echt indrukwekkend om op te merken hoe het verlaten van een hoekige situatie iets minder trots kan zijn dan sloeg de laatste baas van Sekiro. De zorgvuldigheid waarmee moet worden geredeneerd, vertegenwoordigt het vlaggenschip van de titel en de spil van plezier, zoals terecht wordt verwacht van een simulatiespel. Tegelijkertijd vertegenwoordigt de grootste waarde van SnowRunner de grootste rem voor diegenen die op zoek zijn naar een losgelaten tijdverdrijf.

Sabre Interactive brengt nieuwe "United We Drive" trailer uit voor ...

Uit Rusland met het busje

Michigan, Alaska en Taymyr. Hier zijn de drie regio's die we kunnen verkennen in SnowRunner, die zeer intelligent ontgrendelen zodra de tutorial is voltooid, waardoor we de verschillende plaatsen kunnen bezoeken zonder een bepaald aantal uren aan de vorige te hoeven besteden en zo te creëren een gratis structuur en sandbox, zelfs meer dan wat al aanwezig is in het oorspronkelijke gebied. Door het drieluik van kaarten onmiddellijk beschikbaar te stellen, kan de speler ook besluiten om onmiddellijk voor moeilijkere gebieden en missies te komen: als enerzijds deze truc zeer effectief is voor de expert die op zoek is naar een moeilijkere ervaring, is het zelfs nog spontaner om te vragen waarom nooit hebben de ontwikkelaars besloten om te profiteren van de vroege stadia van Michigan om minder gewende spelers te verwelkomen, waardoor anderen de vrijheid hebben om onmiddellijk met hun hoofd naar beneden de gevaarlijkste paden op te gaan. Hoe dan ook, de drie regio's zijn dat goed gedifferentieerd en ze slagen erin om niet alleen een ander type uitdaging en benadering van de gamewereld aan te bieden, maar ook - en misschien vooral - een heel ander gevoel voor de speler dankzij de verschillende panorama's om te bezoeken. Bovendien vertegenwoordigt de reis in SnowRunner meer dan de helft van het plezier.

SnowRunner: pre-order het op Instant Gaming met 35% korting ...

De vorm van het slijm

Kun je van modder houden? Uiteraard ja, want de zorg die Sabre Interactive heeft besteed aan het herstellen van het gevoel van beperking om vast te lopen, is echt uitzonderlijk. Hoewel sneeuw in dit hoofdstuk een belangrijke rol speelt, blijft op de een of andere manier de modder achter onbetwiste hoofdrolspeler, terwijl hij de scène blijft stelen als vijand nummer één, en een echte liefde / haat-relatie met de speler opbouwt. De zorg voor het milieu is echter allround en degenen die hun voorgangers herinneren, zullen weten hoe goed de technische sector erin slaagt de natuurkunde goed te behandelen - vooral die met betrekking tot vloeistoffen en grond - door verrassend realistische paden en sporen te creëren. Over het algemeen geeft SnowRunner een blik impressionante, een wereld vol details en vele gedenkwaardige glimpen. In deze zin zijn er veel verbeteringen aangebracht in vergelijking met MudRunner: dubbele kaarten, dynamische schaduwen die niet alleen betrekking hebben op voertuigen en een massaal gebruik van Physically Based Rendering, ondersteund door belangrijke verbeteringen aan het verlichtingssysteem en HDR. Zelfs op consoles presteert de titel, ondanks enkele compromissen, goed en ziet er niet slecht uit in het licht van veel nobelere producties.

SnowRunner is een videospel met een open wereld met aanpasbare vrachtwagens

Ga terug naar de garage

Gezien het panorama van simulatiegames in zijn geheel, kan SnowRunner er een voor velen zijn voordeurdankzij het aanbod en de betere toegankelijkheid, hoewel nog steeds onbetaalbaar voor velen. Maar als je slechts een sprankje interesse voelt in deze productie, dan zal het je zeker veroveren en je een ervaring bieden die heel moeilijk te vinden is in andere titels. Eenmaal voorbij het aanvankelijke struikelblok, zal de prijs geweldig zijn, met meer dan veertig voertuigen om te besturen, tientallen en tientallen missies en unlockables, veel maatwerk en drie prachtige kaarten om te verkennen. SnowRunner is niet voor iedereen een titel, maar het is er niet ver vandaan en wie weet zal het in de toekomst dankzij de voortdurende steun die Saber Interactive heeft beloofd te zullen bieden voor haar nieuwste werk, niet echt slagen in het overwinnen van de meest sceptische. Het blijft een belevenis enorm medelevend maar zeker goed verpakt. Als geduld een van uw deugden is, is SnowRunner een titel die u niet mag missen.